5 locuri de vizitat în împrejurimile Clujului

Orașul Cluj-Napoca reprezintă de cele mai multe ori un loc plin de oportunități de relaxare și distracție atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Însă frumusețea urbană a acestuia ne face deseori să uităm de împrejurimile sale. Merită văzute cel puțin o dată locurile naturale din jurul acestuia, dar și monumentele istorice care poartă amprenta secolelor trecute.

 

În acest articol propunem 5 locuri de vizitat în împrejurimile Clujului. Fiecare dintre aceste destinații poate fi admirată într-o excursie scurtă de o zi sau într-o ședere timp de mai multe zile.

 

Lacul Tarnița

Tarnița se află la numai 15 kilometri de Cluj-Napoca, deși pare un loc care se află în inima munților, departe de orice zonă urbană. Este o locație turistică extrem de apreciată pentru frumusețile naturale: lacul, pădurea care îl înconjoară, flora și fauna bogate. Drumul până la Tarnița este accesibil și nu impune nicio problemă. În acest articol puteți citi mai multe despre baraj și legendele sale.

 

Laguna Albastră

Un loc natural mai puțin cunoscut decât Tarnița, Laguna Albastră are un peisaj cu adevărat special. Lacul este format într-o fostă mină caolin, iar asta dă o nuanță deosebită apei. Albastrul deschis al lacului, alături de micile dealuri și de flora din jurul lui fac din această zonă una în care natura pare neatinsă. Mai ales în weekend, Laguna Albastră este vizitată de o mulțime de persoane care se așază în jurul lacului pentru relaxare.

La lagună se poate ajunge cu mașina, deși drumul nu este asfaltat în întregime. Din Cluj-Napoca până acolo sunt 30 de kilometri, însă ultimii kilometri sunt parcurși mai simplu și sigur cu o mașină mai înaltă.

 

Cheile Turzii

O altă locație extrem de cunoscută sunt Cheile Turzii, situate tot la 30 de kilometri de orașul Cluj-Napoca. Acest loc îmbină natura cu zonele amenajate special pentru turiști. Pe lângă drumețiile în care se pot admira formațiunile stâncoase impresionante, vizitatorii pot avea parte de activități sportive, cum ar fi tiroliana sau cățăratul profesionist. Totodată, Cheile Turzii îi așteaptă pe turiști cu numeroase locuri în care se poate servi mâncare. Găsiți ghiduri complete de călătorie pe site-ul dedicat Cheilor Turzii.

 

Pădurile Hoia-Baciu și Făget

Alte două locuri de vizitat sunt pădurile care înconjoară Clujul: Hoia-Baciu și Făget.

Cunoscută în trecut pentru prezența presupuselor fenomene paranormale, pădurea Hoia, aflată imediat lângă oraș, este un loc liniștit unde se găsesc numeroase spații verzi amenajate. Pădurea este una unică și care merită explorată într-o plimbare pe jos sau cu bicicleta. Ea se află la vestul orașului, în zona localității Baciu.

Pădurea Făget este, la rândul său, un loc perfect pentru drumeții, picnicuri și activități sportive în natură. Este o locație instagramabilă indiferent de anotimp, perfectă pentru sesiuni de fotografii. Ea se află în zona cartierului Mănăștur.

 

Castelul Bánffy din Bonțida

Una dintre cunoscutele atracții clujene este Castelul Bánffy din Bonțida, o clădire istorică impresionantă. Supranumit „Versailles-ul Transilvaniei”, în curtea acestui loc încărcat cu istorie se desfășoară multe evenimente inedite de-a lungul anului. Poate cel mai cunoscut dintre ele este festivalul Electric Castle, care are loc anual în luna iulie și animă locul. Despre istoria acestui loc puteți citi aici.

Bonțida se află la aproximativ 35 de kilometri de Cluj, fiind un sat plin de oameni prietenoși și deschiși. Castelul merită văzut în orice anotimp, fiind înconjurat de o natură care este mereu frumoasă și instagramabilă.

 

Așadar, cele 5 locuri de vizitat în împrejurimile Clujului sunt potrivite oricăror gusturi. De asemenea, toate acestea sunt ușor accesibile și simplu de inclus în programul oricărei persoane care vizitează acest oraș.

Explorează aici oportunitățile de cazare din Cluj-Napoca

Lasă un comentariu