5 festivaluri din Cluj la care să participi vara aceasta

A venit mult așteptata vară! Timpul liber din concedii și vacanță merită utilizat pentru călătorii plăcute și pentru a profita de oportunitățile pe care le găsim la fiecare pas. Orașul este cunoscut pentru verile atractive pentru turiști, datorită acestor evenimente și festivaluri din Cluj care au loc în zonă. În acest material explorăm câteva dintre festivalurile clujene la care poți să participi vara aceasta. Clujul oferă câte ceva pentru toate gusturile, așa că vom indica detaliile necesare despre aceste oportunități, astfel încât planul tău pentru vara 2023 să fie făcut!


Aici este lista celor 5 festivaluri:


TIFF

Nu mai puțin de 10 zile din luna iunie sunt marcate la Cluj-Napoca de Transilvania International Film Festival (cunoscut drept TIFF), care anul acesta a ajuns la ediția a 22-a. În inima Transilvaniei se adună cele mai mari nume din industria cinematografică, anul acesta în perioada 9 - 18 iunie. Programul este generos, cu sute de proiecții în diferite locații și filme din toate categoriile. Pe lângă acestea, TIFF organizează și evenimente diverse: concerte, discuții, petreceri și alte tipuri de oportunități.


Electric Castle

Faimosul festival de la Bonțida animează Clujul încă din 2013. În fiecare an, luna iulie este marcată de prezența marilor nume de artiști care vin pe scenele diverse de la Electric Castle. Chiar dacă festivalul are loc la 30 de km de oraș, este o oportunitate perfectă pentru câteva zile de ședere în inima Transilvaniei. Poți opta pentru o cazare în oraș, deoarece transportul către Bonțida este asigurat prin multe curse până la festival. Pe platforma noastră se găsesc numeroase unități de cazare, în funcție de dorințele tale și ale grupului tău de prieteni. Electric Castle așteaptă clujenii și turiștii în weekendul 13 - 17 iulie anul acesta.


Untold Festival

Uneori, distracția de vară la Cluj este sinonimă cu participarea la Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri muzicale din țară. Untold are loc în Parcul Central și aduce pe scenele sale artiști diverși: muzică electronică, tehno, live, minimal, artiști români consacrați și mulți alții. Bineînțeles, festivalul nu se reduce doar la muzică. Există numeroase activități de care să te bucuri. Programul festivalului merită urmărit, deoarece poate cuprinde numele unor artiști pe care ți-ai dorit dintotdeauna să-i vezi. Anul acesta, Untold are loc între 3 și 6 august. Având în vedere că acest festival are loc în mijlocul orașului, îți recomandăm să arunci o privire asupra acestui scurt ghid de transport în Cluj-Napoca.


Jazz in the Park

Pentru pasionații de muzică jazz live, Clujul propune anual un eveniment dedicat: Jazz in the Park. În 2023, între 1 și 3 septembrie poți participa la concertele inedite în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”. Dacă până acum festivalul avea loc în Parcul Central, din 2023 participanții vor explora acest parc iubit de turiști, cu atmosfera lui unică. Artiștii invitați la acest eveniment sunt renumiți în universul jazzului, de neratat pentru cunoscători și nu numai. Dacă ești curios, planifică deja o excursie la Cluj în septembrie și profită de această oportunitate.


Smida Jazz Festival

Un alt eveniment important, centrat tot în jurul muzicii jazz și live, este Smida Jazz Festival. Experiența la festivalul de la Smida este specială pentru că are loc în inima munților Apuseni! Doritorii sunt așteptați între 18 și 20 august la festivalul care se remarcă prin activitățile variate pe care le cuprinde: concerte, workshopuri, conferințe, tururi ghidate cu bicicleta, sporturi, yoga, drumeții și multe altele. E momentul perfect pentru a explora împrejurimile Clujului, pentru a cunoaște oameni noi și pentru a împărtăși experiențe relaxante cu cei dragi.


Dacă măcar unul dintre aceste festivaluri din Cluj te atrage, asigură-te că faci din timp planul de călătorie către Cluj. Platforma noastră îți face procesul mai ușor, prin găsirea simplă a cazării potrivite pentru nevoile tale, dar și prin numeroasele articole care ajută orice turist să-și planifice eficient excursiile, prin sfaturi utile.


Explorează aici variantele de cazare pentru vara 2023


Sursă foto: Freepik.com