Târgul de vechituri Oser – o experiență unică în Cluj-Napoca

Să mergi la un târg de vechituri poate fi o experiență memorabilă atât ca localnic, cât și ca turist. Când vine vorba de Cluj, târgul de vechituri Oser este locul în care poți experimenta atmosfera aceasta în fiecare sâmbătă, de dimineață până la amiază.


Ce este târgul de vechituri Oser?

Oser este târgul de vechituri care are loc săptămânal în Cluj-Napoca. Acesta se află pe strada Bobâlnei, în cartierul Mărăști. Dacă te întrebi cum să ajungi la Oser, recomandarea e să folosești transportul în comun: din fața cinematografului „Florin Piersic” se poate lua linia 36B până pe strada Câmpina. Indicațiile exacte și alte alternative pot fi găsite prin Google Maps. Probabil vor fi mulți alți oameni care se îndreaptă spre Oser pe același traseu, fiind încă puțin de mers pe jos. La piața Oser poți găsi orice îți imaginezi: bijuterii, haine, vase, accesorii pentru bicicletă sau mașină, echipamente de sport, unelte, jucării, cărți, electrocasnice, mobilă vintage, obiecte de colecție și multe altele.


Cum te pregătești pentru Oser?

Trebuie să ai bani cash la tine și, mai ales, bancnote mai mici, deoarece majoritatea produselor pe care le găsești vor fi ieftine. În același timp, trebuie să-ți pregătești abilitățile de negociere și să fii atent la ofertele care sunt anunțate pe tarabe sau spuse cu voce tare de către vânzători. În ceea ce privește „planul de bătaie”, poți merge la Oser cu o listă pregătită (de acolo poți face inclusiv cumpărături de legume și fructe sau de produse pentru casă), dar mulți oameni merg la acest târg de vechituri pentru a descoperi obiecte interesante. Taxa de intrare este de doar 1 leu, iar asta îți oferă acces la o mulțime de tarabe pregătite de comercianți. Târgul este organizat în mai multe secțiuni aranjate alfabetic. În funcție de sezon, vor fi anumite obiecte care se găsesc mai ușor. De exemplu, primăvara și vara se găsesc echipamente pentru biciclete, haine de vară, flori. Iarna sunt puse în evidență echipamentele pentru sporturile pe zăpadă, hainele groase sau decorațiunile pentru sărbători.


De ce merită să ai această experiență?

Atmosfera de la Oser este una unică, deoarece aici se adună oameni foarte diverși: de la studenți curioși de vechituri și cărți, colecționari de obiecte, oameni simpli care își fac cumpărăturile uzuale, până la părinții care vor să ofere copiilor o experiență frumoasă. Vânzătorii sunt pricepuți la a-și „marketa” produsele și mulți dintre ei sunt bucuroși să te țină la povești. Pentru că târgul de vechituri Oser este atât de mare și variat, nici nu-ți dai seama cât timp petreci în mijlocul oamenilor curioși și al vânzătorilor vorbăreți. Un sfat util ar fi să pornești către târg cât de devreme posibil - atunci se vor găsi cele mai valoroase și interesante obiecte. Totuși, spre amiază prețurile încep să scadă, iar ofertele vor fi tot mai avantajoase. Un aspect important este faptul că Oserul oferă și o zonă de mâncare, unde poți servi feluri de mâncare specifice evenimentelor stradale, dar și cafea sau alte băuturi.


Indiferent că ești localnic sau un turist venit la Cluj-Napoca, Oserul poate fi contextul perfect pentru o experiență unică. Târgul este foarte apreciat și merită vizitat regulat, fie pentru câteva ore de quality time cu prietenii, fie pentru sentimentul satisfăcător atunci când găsești un obiect valoros pentru tine.


Dacă alegi să vizitezi orașul și acest târg, nu uita să-ți asiguri o cazare potrivită pentru timpul pe care îl petreci la Cluj.


Sursă foto: Freepik.com