Odată cu răcirea vremii în timpul toamnei, în Cluj, vin și o mulțime de ploi și prin urmare, multe urme de noroi pe suprafețele casei și mașinii tale. Știu că vrei să îți păstrezi casa curată (și mașina la fel) în ciuda bălților și a noroiului de afară așa că ți-am pregătit câteva sfaturi pentru îndepărtarea acestor pete de pe suprafețele tale.
În casă
Diferitele suprafețe de podea din casa ta au nevoie de tratamente speciale pentru a deveni fără pată. Podeaua din gresie este cea mai ușor de curățat, fiind necesară doar spălarea acesteia cu un mop bine îmbibat în apă cu detergent pentru podele (sau mai specific, pentru gresie și faianță). Îți recomand să alegi un produs dezinfectant pentru a te asigura că nu există bacterii pe suprafața podelei. Pentru suprafețele de lemn și suprafețele laminate, cel mai bine este să permiți noroiului să se usuce în totalitate înainte să îl cureți. Apoi îl poți aduna cu o mătură sau o perie, pentru a aduna cea mai mare cantitate a sa, iar apoi să cureți suprafața cu detergent pentru pardoseală și apă. Nu în ultimul rând, șterge suprafața cu o cârpă uscată, pentru a absorbi rapid apa de pe podea și dacă este nevoie, dă cu ceară de parchet. Dacă ai animăluțe de casă, te poți trezi foarte ușor cu pete de noroi în formă de lăbuțe pe covorul tău. Dacă se întâmplă, nu te panica. Înainte să trimiți covorul la o spălătorie covoare Cluj, încearcă să faci următorii pași: lasă pata să se usuce complet, ca să nu o adâncești în fibrele covorului, apoi dă cu o perie peste noroiul uscat pentru a-l face să se desprindă. În cele din urmă dă cu aspiratorul. Dacă rămâne urmă, poți continua să îndepărtezi pata cu un șampon pentru covoare.
În mașină
Dacă în interiorul casei poți evita astfel de pete, în mașină e ceva mai greu să faci asta. Chiar dacă tot ce faci e să ieși din casă și să intri în mașină, dacă trebuie să treci prin ploaie, mașina se va murdări. Aici ai două opțiuni: să o cureți singur sau să o duci la spălătorie auto Cluj. Dacă alegi prima variantă, poți folosi diverse metode, în funcție de suprafața pe care trebuie să o cureți. Dacă trebuie să cureți exteriorul, folosește cârpe de microfibră ca să nu zgârii vopseaua. În interior, curăță tapițeria la fel cum ai curăța un covor, lasă noroiul să se usuce, periază-l ușor cu o perie moale, aspiră-l, apoi spală tapițeria cu un detergent de covoare, iar ulterior tapotează o cârpă peste, ca să absorbi cât mai multă apă. Pe părțile de plastic, folosește o perie moale pentru a înlătura noroiul uscat, iar apoi șterge suprafața cu o cârpă de microfibră. Astfel nu riști să zgârii plasticul. Nu în ultimul rând, covorașele de picioare trebuie periate cu o perie moale când pământul s-a uscat și apoi aspirate. Pentru ca aspiratorul să facă o treabă mai bună poți bate ușor covorașul de capătul aspiratorului, pentru ca particulele de pământ să se desprindă. Dacă încă sunt pete vizibile, spală totul cu o perie moale și apă cu detergent de vase.
Sursă foto: Freepik.com