Unde putem ajunge cu autocarul din Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai mari și mai vizitate orașe din Transilvania și al doilea ca număr al populației, după București. Anual, în orașul de pe Someș ajung mii de oameni, cei mai mulți dintre ei fiind studenți sau turiști. Un trafic atât de mare de persoane necesită însă și un sistem de transport dezvoltat.


Unul dintre mijloacele de transport cu care se poate ajunge ușor în Cluj-Napoca este autocarul. În oraș există două autogări: Autogara Cluj-Napoca, situată foarte aproape de Gara CFR (trebuie să treci un pod pentru a ajunge de la Gara la Autogară) și Autogara Sens-Vest, situată în cartierul Mărăști.


Autogara din Cluj-Napoca este situată pe strada Giordano Bruno, Nr. 1-3 și deservește două companii mari care oferă servicii de transport de persoane atât pe rute naționale, cât și internaționale: Beta Transport SA și SC Fanny Prestări Servicii S.R.L. Aici ajung zilnic câteva zeci de autocare și microbuze care oferă transport (tur-retur) intrajudețean (în localități din Cluj), național, către orașe din mai multe zone ale țării și internațional, spre țări din Europa.


În autogara clujeană există două ghișee principale, care deservesc cele două companii de transport ce funcționează aici, de aceea deseori se vorbește despre „Autogara Beta” și „Autogara Fany” deși este vorba despre una și aceeași clădire. De la aceste ghișee călători își pot cumpăra bilete.


De asemenea, cei care fac o escală de câteva ore în Cluj-Napoca pot să își aștepte următorul transport în sala de așteptare sau în localurile din apropierea autogării, unde pot servi ceva până la plecarea următorului autocar. Tot foarte aproape de autogară (chiar lângă ea) se află hotelul Lucy Star și câteva pensiuni unde pot înnopta, printre care Pensiunea Mioval sau Pensiunea Selin călătorii care au legături doar a doua zi sau persoanele ajunse în oraș din alte motive (personale sau profesionale), însă circulă foarte mult cu mijloace de transport în comun.


Citește continuarea pe BunaDimineata.ro/Cluj


Sursă foto: Cluj Info