Pădurea Hoia-Baciu – locul magic al Clujului

Undeva în inima Transilvaniei, într-o zonă cu aparență atemporală, se găsește cel mai misterios loc din Romania. Subiectului pădurii Hoia-Baciu a fost mereu dezbătut, la fel cum mulți pași ai curioșilor au străbătut această poartă între lumi, în speranța surprinderii unei oarecare fenomen paranormal. Unii dintre ei au mărturisit chiar experiențe inexplicabile care provoacă fiori reci. Cercetătorii nu au oferit însă explicații, lăsând loc liber celor mai diverse speculații ale amatorilor de fenomene paranormale.

La mică distanță de Cluj-Napoca se află celebra pădure Hoia-Baciu. Ea este cu siguranță cea mai faimoasă locație din Romania unde au fost investigate și analizate o serie de fenomene aparent inexplicabile. Zona în sine a devenit celebră pe mapamond abia în anul 1968, cu toate că localnicii știau de existenta sa încă din cele mai vechi timpuri, ferindu-se de ea ca de un loc rău, unde se întâmplau lucruri peste puterea de înțelegere a omului obișnuit.

Legende și OZN-uri

Se spune că pe data de 18 august 1968, tehnicianul-militar Emil Barnea se afla în pădurea Baciu pentru a petrece un sfârșit de săptămână departe de stresul orașului. Împreună cu el erau la acea dată încă trei prieteni.

În preajma orei 13.00, moment în care se afla în căutarea unor lemne pentru foc, Emil Barnea a fost strigat de prieteni. Întors în poiană, Emil Barnea a apucat să vadă ceea ce părea un OZN care survola la viteză mică pădurea Baciu, fără să scoată niciun sunet, lucru confirmat și de cei care îl însoțeau. Straniul aparat zburător a început să strălucească brusc, accelerând spre cer într-o direcție ușor oblică.

Urmărind-l prin vizorul aparatului foto, Emil Barnea a reușit să-l surprindă în trei cadre. După developarea filmului, tehnicianul clujean a contemplat cu stupoare fotografiile a ceea ce peste ani specialiștii internaționali ai fenomenologiei OZN aveau să clasifice drept „cele mai clare imagini ale unui OZN fotografiat în Romania și fără îndoială, unele dintre cele mai bune imagini ale vreunui OZN fotografiat vreodată în lume”.

Fantome și spirite

Pădurea Baciu este faimoasă pentru aparițiile sale. Structuri imateriale sau materiale de forme diverse apar în fața ochilor curioșilor, atât în miezul nopții, cât și în miezul zilei. Majoritatea sunt invizibile pentru ochiul uman, fiind capturate însă de aparatele de filmat sau fotografiat.

Urmează la rând anomaliile magnetice, fluctuațiile câmpului electromagnetic, emisiile infrasunet. Printre cele mai șocante manifestări se numără și urmele fără explicație care apar pe pământ, zăpadă sau iarbă, direct sub ochii privitorilor.

Vegetație neobișnuită

Nici lumea vie nu a scăpat neafectată de misterele pădurii, efectele biologice manifestând-se asupra plantelor și vegetației care prezintă forme de deshidratare, arsuri și necroze ale tulpinilor și ale frunzelor din anumite zone ale pădurii.

Odată intrat în pădurea Baciu, ai senzația foarte accentuată că ești privit, că de undeva din spatele fiecărui copac, mii de ființe nevăzute te privesc atent ca pe unul care a nimerit pe tărâmul lor.

Există tururi ghidate în zonă pentru cei interesați, care nu știu sau nu se încumetă să se orienteze noaptea prin pădure. Turul ghidat include o plimbare prin pădure, pe timp de zi sau pe timp de noapte, povești, exerciții de orientare, identificarea urmelor sau a animalelor.

Dacă ești interesat și alegi să mergi într-un astfel de tur ghidat vei afla despre legendele pădurii Hoia-Baciu – de la cele românești, despre iele și strigoi, la cele mai recente despre extratereștri sau experiențe personale ale celor ce i-au trecut pragul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu