apus-in-cluj

5 activități pe care trebuie să le faci la Cluj

Orașul Comoară are câte ceva pentru fiecare turist care îi pășește pe străzi. Și deși recomandăm să vizitezi obiectivele turistice clasice din oraș, îți recomandăm să îți creezi propriu itinerar, bazat pe acele obiective pe care chiar vrei să le vizitezi. De fapt, îți propunem să faci un compromis și, pe lângă vizitele pe care le faci ca turist, să iei în considerare cel puțin 3 dintre activitățile pe care urmează să ți le propunem. Continue reading „5 activități pe care trebuie să le faci la Cluj”

cluj-napoca-884576_1920

Clujul, ca oraș de tranzit pentru vacanța ta

De multe ori se întâmplă ca, atunci când vrei să mergi în vacanță, să apară câteva probleme care să te împiedice să ajungi acolo cât mai repede. Alteori, destinația spre care vrei să călătorești nu are un zbor direct din zona în care locuiești. Ce faci în aceste situații? Ori renunți, ori te adaptezi. Pentru că suntem adepții călătoriilor, ne place să credem că vei alege de fiecare dată varianta a doua, în care te adaptezi problemelor care îți ies în cale, pentru a reuși să ajungi la destinație. De fapt, despre asta vom vorbi în cele ce urmează: situația în care un oraș mare, precum Clujul, devine un mijloc pentru îndeplinirea unui scop; un oraș de tranzit pentru destinații mai îndepărtate. Așadar, dacă vrei câteva sfaturi despre cum să îți organizezi vacanța printr-un alt oraș, citește în continuare. Continue reading „Clujul, ca oraș de tranzit pentru vacanța ta”

driver-1149997_1920

Cum alegi compania de închirieri în Cluj-Napoca?

Cluj-Napoca este cel mai mare oraș din România, după Capitală. Astfel, îți imaginezi cât de dificil poate deveni să ajungi dintr-un capăt al celuilalt al orașului. De aceea, este important să îți planifici din timp călătoria, ca să alegi locul ideal de cazare, în apropiere de obiectivele pe care vrei să le vizitezi. Dar ce se întâmplă atunci când, de exemplu, vizitezi orașul în interes de serviciu și trebuie să mergi în mai multe zone? În acest caz, cea mai bună soluție este clar închirierea unei mașini. Tocmai de aceea, te invităm să descoperi câteva sfaturi despre cum să alegi cea mai bună companie de închirieri auto pentru nevoile tale. Continue reading „Cum alegi compania de închirieri în Cluj-Napoca?”

Casa_Hintz_din_Cluj,_imagine_de_interior,_subsol

Obiective turistice inedite în Cluj

Orice turist care ajunge în Cluj-Napoca va vizita Biserica Sf. Mihail, vor vedea panorama orașului de pe Cetățuie sau vor ieși în apropiere de oraș pentru a vizita Salina Turda. Dacă, în schimb, atunci când vii la Cluj, cauți câteva obiective turistice mai… diferite, ți-am pregătit o listă cu cele mai inedite locații pe care trebuie să le vizitezi în Orașul Comoară. Te invităm să le descoperi în cele ce urmează: Continue reading „Obiective turistice inedite în Cluj”

Untold_Festival,_main_stage

Evenimente la care trebuie să îți găsești cazare din timp în 2017

Cluj-Napoca a devenit în ultimii ani o locație de excepție pentru împătimiții diverselor forme de artă. Aici au loc în fiecare an festivaluri de amploare, dar și alte evenimente mai mici, care merită susținute. Dacă te gândești la un eveniment anume, iată care sunt cele pentru care trebuie să îți găsești cazare din timp: Continue reading „Evenimente la care trebuie să îți găsești cazare din timp în 2017”

receptie-cazareclujnapoca

Un nou impozit din 01 ianuarie 2017 pentru hoteluri

Începând de la 1 ianuarie 2017 se introduce un impozit diferențiat pentru baruri, restaurante și hoteluri, care va fi calculat în funcție de suprafața și locația afacerii. Legea aduce modificări consistente, în special coeficienților pe baza cărora vor fi impozitate aceste tipuri de afaceri. Actul normativ a fost adoptat în toamna lui 2016 de către Parlament și a creat nemulțumiri în rândul micilor antreprenori. Continue reading „Un nou impozit din 01 ianuarie 2017 pentru hoteluri”

salina-turda_54280157

Ce poți face într-o vizită la Salina Turda

Salina Turda este una dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Cluj. Dacă nu ai fost încă acolo, e cazul să o faci, pentru că e o atmosferă aproape magică, iar sentimentul cu care rămâi în urma vizitei e unul plăcut. Îți poți planifica o vizită cu prietenii, iar ținând cont că distanța din Cluj-Napoca până la Salină poate fi parcursă în sub 30 de minute, cu mașina sau microbuzul. Iar dacă mergi, iată 5 activități pe care le poți face acolo:

  1. Plimbare cu barca

O plimbare cu barca pe lacul sărat din Salină e o activitate tare interesantă. Nu multă lume poate spune că s-a plimbat cu barca pe un lac subteran, nu-i așa? Lacul se află în Mina Terezia, iar o plimbare cu bărcuța durează 20 de minute și costă 10 lei. Sunt permise 3 persoane într-o bărcuță, așa că ia pe cineva care să-ți facă poza aceea de Instagram!

  1. Minigolf

Dacă ești entuziast al minigolfului, poți face asta în timp ce inhalezi aerul sărat din Salină, benefic pentru sănătatea ta! Ai la dispoziție 6 piste diferite, iar administrația pune la dispoziție crose pentru adulți, dar și pentru copii. E momentul perfect să îl înveți pe fiul tău cum să joace minigolf și să aveți parte de o activitate în familie tare distractivă. 30 de minute pe terenul de minigolf costă 10 lei de persoană.

  1. Carusel

În cazul în care ești fan al înălțimii și al senzațiilor tari, poți da o tură cu caruselul (Roata Mare). Poate că vrei să vezi cum arată Salina văzută de sus sau doar să îți faci o poză mai diferită. Indiferent de situație, experiența e una aparte, iar o tură de 8 minute costă doar 5 lei de persoană.

  1. Sala Ecourilor

Știi ce face toată lumea când ajunge aici? Își verifică ecoul! E tare amuzant să îi asculți pe toți cum își strigă numele și apoi așteaptă să se întoarcă la ei. În plus, poți încerca să faci și tu asta. E o adevărată aventură melodioasă!

Citește continuarea pe Bunădimineața.ro

Sursa foto: © Soxcatalin | Dreamstime.com

targul-de-craciun-cluj_63465765

Activități pentru toate gusturile, în decembrie, în Cluj

Cluj-Napoca a intrat în spiritul Sărbătorilor de iarnă în prima zi a lunii, odată cu parada militară de Ziua Națională a României și deschiderea Târgului de Crăciun din oraș. De aici înainte, orașul vuiește cu evenimente pentru toate gusturile. Cei mici se vor bucura de activități specifice, în timp ce adulții se pot bucura de o serie de evenimente tematice, destinate lor. Iată ce se întâmplă în Cluj pe parcursul lunii decembrie:

Concerte de colinde în fiecare zi

Piața Unirii din centrul orașului găzduiește, ca în fiecare an, Târgul de Crăciun, iar alături de acesta, cei care vizitează zona se pot bucura de diverse activități precum patinajul sau servitul unor bunătăți specifice sărbătorilor de iarnă. Aceste activități vor fi însoțite de concerte de colinzi și teatru de păpuși pentru cei mici, în fiecare zi a lunii decembrie, până la Crăciun. Toate acestea concerte și piese de teatru de păpuși sunt gratuite.

Pe lângă Târgul de Crăciun, însă, aveți ocazia să petreceți o seară și la unul dintre concertele care se pregătesc în Sala Polivalentă. Printre acestea se numără concertul de colinde al lui Ștefan Bănică Junior sau cel al tenorului Alessandro Safina. În plus, Kings of Ice se întorc la Cluj, tot la Sala Polivalentă, pentru un nou spectacol incredibil de patinaj.

Patinoare și activități de iarnă

Clujul a primit iarna cu drag, iar patinoarele deja și-au deschis porțile. Atât cel din Piața Unirii, cât și cel din incinta hypermarketului Cora, oferă posibilitatea, celor care doresc să patineze, să închirieze patine pentru un tur de patinoar, care durează între 30 și 90 de minute.

Revelion în Piața Unirii

Ca în fiecare an, clujenii, dar și cei veniți din afara orașului, vor putea sărbători intrarea în noul an, în Piața Unirii. Alături de artificiile care vor întâmpina anul 2017, vor fi ciocnite cupe de șampanie și vor fi organizate concerte. Astfel, nu poți rata distracția.

Alte activități

Primăria municipiului Cluj-Napoca a publicat online o broșură care conține toate evenimentele care vor avea loc în luna decembrie. Aceasta poate fi accesată gratuit.

Susa foto:  © Bat09mar | Dreamstime.com