3 localuri din Cluj recomandate de localnici pentru turiști

Vorba aceea cu ”omul sfințește locul” își are meritul ei. Mai ales când omul cunoaște împrejurimile, a testat și degustat și poate recomanda cele mai interesante localuri din oraș vizitatorilor. Pe acest principiu ne-am bazat noi atunci când am întrebat trei persoane care este prima locație care le vine în minte atunci când se gândesc să facă o recomandare unui turist venit în Cluj. Vedeți mai jos răspunsurile delicioase și dați vestea mai departe. 

Chiar dacă și-a format o reputație în rândul restaurantelor raw-vegane, nu trebuie să fii vegetarian sau vegan pentru a le trece pragul celor de la Samsara. Eu te asigur că orice carnivor va fi impresionat de preparatele care se ascund în meniu. Și chiar dacă vei fi tentat să alegi același fel de mâncare pe care l-ai testat prima dată ( lasagna sau cartofii cu 4 sortimente de brânză în cazul meu), pentru că te-ai îndrăgostit iremediabil, alte zeci de farfurii așteaptă să le descoperi. Orice ai alege, nu poți da greș. Cu personal amabil care te întâmpină cu zambetul pe buze încă de la intrare, toată lumea va avea grijă ca tu să ai parte de o experiență memorabilă aici. Grădina interioară, situată de-a lungul Canalului Morii, este o oază de liniște în mijlocul haosului orașului, iar în interior veți găsi un măslin care completează perfect designul restaurantului și care te va duce cu gândul la zilele de vară, deși afară ninge neîncetat de trei zile – Alexandra C. 

Adresă: Strada Cardinal Iuliu Hossu, nr. 3

Telefon: 0799 073 073

Facebook

Când ești plecat de acasă parcă întotdeauna ți se schimbă fusul orar. Chiar și când ești pe același. Ori te trezești dimineața devreme cu chef de explorat, ori moțăi până mai târziu, că doar ești în concediu. În ambele cazuri, micul dejun e sfânt. Iar pentru el există o destinație clară – District of Toast, alintat de către noi și DOT. Ingredientele sunt mereu proaspete și achiziționate de la producători locali, iar bucătarii de aici au găsit cele mai ingenioase modalități de a le pune în farfurii. Și nu vorbesc de plating (chiar dacă și acela este de lăudat, veți vedea), ci de rețetele originale și felul în care folosesc atât de bine fiecare ingredient în parte. Pe lângă deliciul papilelor gustative dat de omlete, toast-uri sau dulcegării, poți alege și o băutură homemade, o bere artizanală sau o cafea de specialitate. Așa că dacă ești prin Cluj, din Cluj, de sus, de jos, hai să vezi, să simți și să scapi și tu câteva interjecții pe la DOT – Patricia C. 

Adresă: Strada Potaissa, nr. 10

Telefon: 0756 136 947

Facebook 

Unde poți petrece câteva ore liniștite într-un local din Cluj-Napoca? Primul gând îmi zboară la Roots… și asta poate pentru că ziua are atât de multe cafele pentru mine, încât am ajuns să le consider mese. Norocul meu e că ei nu se limitează la cafea, iar meniul de mâncare este unul destul de generos și îmi mai amintesc să ciugulesc ceva de câte ori le trec pragul. Locul funcționează ca un portal magic și uiți de agitația centrului odată ce îi treci pragul. În diminețile în care te lupți acerb cu somnul, cafeaua de specialitate pe care o găsești la Roots îți oferă dinamismul și cheful de care ai nevoie. Și ce se asortează cel mai bine cu o ceașcă aburindă? Un mic-dejun sănătos, desigur! Prima dată când am citit preparatele din meniu mi-au trebuit câteva minute bune să decid care va fi varianta câștigătoare. Cu gândul la delicatesele pe care le lăsasem în urmă, am revenit în local din curiozitatea de a le încerca pe toate. A fost nevoie doar de un pas mic până am trecut la ofertele de brunch, apoi unul și mai mic până m-am răsfățat cu deserturile. Încetul cu încetul, m-am îndrăgostit iremediabil de acest local Corina I. 

Adresă: Bulevardul Eroilor, nr. 4 

Telefon: 0723867298

Facebook 

Dacă vrei să descoperi mai multe localuri demne să le treci pragul în Cluj-Napoca, urmărește platforma ClujLife. La secțiunea ”Localuri noi” găsești cele mai tari recomandări culinare, îți promitem! Plus că au lunar o listă cu locații abia deschise în oraș și cu toții iubim noutățile, right? 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu