Pony Car Sharing – o mașină mereu la îndemâna ta

La Cluj-Napoca te poți bucura de cel mai avansat sistem de transport. Pony Car Sharing este un serviciu de utilizare în comun a autoturismelor, care îți oferă o călătorie fără griji și libertatea de a vizita orașul exact cum îți dorești tu.

Cum funcționează?

În aplicația „GetPony Car Sharing” disponibilă pe iOS și Android îți creezi cont gratuit folosind datele personale, datele din permisul de conducere și cartea de identitate și atașezi modalitatea de plată preferată. Urmează procesul de validare a contului în una-două zile lucrătoare (îți sugerăm crearea contului înainte de a vizita orașul), în urma căruia poți face prima ta călătorie. Trebuie să ții cont că pentru a iniția și pentru a termina sesiunea de închiriere prin aplicație, ai nevoie de conexiune mobilă la internet.

Cu ajutorul aplicației găsești pe hartă cea mai apropiată mașină de tine pe care o poți rezerva în limita a 30 de minute, pentru a fi sigur că nu o va folosi altcineva. Deschizi mașina cu telefonul tot din aplicație și pornești la drum fără contract, garanții sau costuri ascunse. La final nu e nevoie să aduci mașina în locul de unde ai luat-o, doar trebuie să o lași într-un loc public de parcare în aria de acoperire.

Nu ești obligat să realimentezi vehiculele din flota Pony. Totuși, în cazul în care rezervorul conține mai puțin de 25% combustibil și dorești să faci asta, vei găsi un card de combustibil în compartimentul special din mașină, cu care poți alimenta la benzinăriile OMV și Petrom din România.

Ca semn de mulțumire pentru acest serviciu, ești răsplătit cu 20 unități gratuite de călătorie pe care le poți folosi oricând. (Minutele gratuite sunt acordate de fiecare dată când faci alimentări). Cardul și PIN-ul „GetPony” le găsești în torpedou, alături de actele mașinii, în cazul în care ești oprit de autorități.

Tarife percepute în Cluj-Napoca

Până să vorbim de costuri este bine de știut faptul că mașinile din această platformă au combustibilul inclus și nu este nevoie să alimentezi când lași mașina, iar asigurarea este inclusă, la fel și parcarea în aria operațională.

Mașini disponibile:

Smart Fortwo

 

 

1,40 lei/min – 56 lei/ora – 336 lei/zi

Smart Forfour

Volkswagen Up

Škoda Citigo

BMW i3

2,50 lei/min – 100 lei/ora – 600 lei/zi

  • Pe lângă aceste costuri, persoanele sub 23 de ani plătesc suplimentar la fiecare cursă o sumă fixă de 2.5 lei;
  • În situația în care viteza scade sub 15 km/h, prețul pe minut se reduce la jumătate (ofertă valabilă pentru cursele plătite cu cardul, tarifarea dinamică nu se aplică atunci când sunt folosite unitățile oferite bonus sau cele achiziționate la oferte speciale);
  • Tariful pe oră se activează automat după 40 de minute de la începerea unei curse:
  • Tariful pe zi se activează automat după 6 ore de la începerea unei curse.

În aplicație găsești toate informațiile cu privire la costuri, toate călătoriile pe care le-ai făcut, toate punctele de plecare și destinație, durata închirierii, distanța parcursă și prețul călătoriei.

Amenzi sau în caz de accident

În trafic pot exista și momente nefericite. Astfel, amenzile primite pe adresa Pony, pentru cazurile în care ai comis un delict, vor fi direcționate către tine. Spre exemplu, în cazul în care conduci cu viteză peste limita legală sau în cazul în care ai parcat mașina într-un loc neautorizat. Iar în cazul unui accident în care este implicat un autovehicul Pony, nu se încheie act de constatare amiabilă. Utilizatorul trebuie să informeze autoritățile, să completeze un raport referitor la accident și să furnizeze o copie către Pony Car Sharing.

Pentru a avea o călătorie plăcută, stresul mașinii personale poate fi lăsat acasă cu Pony Car Sharing.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu