Cluj-Napoca, o destinație turistică de vizitat în 2016

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai frumoase și mai vizitate orașe din Transilvania. Aici ajung anual zeci de mii de turiști, atât români, dar mai ales străini, aceștia fiind atrași aici de evenimentele și festivalurile internaționale care au loc aici, dar și de istoria bogată a orașului. Numărul turiștilor se așteaptă să crească și mai mult în oraș după ce, în anul 2015, Cluj-Napoca a fost desemnată Capitala Europeană a Tineretului, iar în prezent orașul candidează și pentru titlul de Capitala Culturală Europeană în anul 2021.


În cele ce urmează vă prezentăm câteva motive pentru care orașul Cluj-Napoca se află pe lista destinațiilor turistice a străinilor.


Cultura

Anul acesta, revista britanică The Sun a desemnat Clujul ca primă destinație de vizitat în 2016, datorită numeroaselor activități, pentru toate vârstele, ce pot fi făcute aici, dar în special datorită culturii răspândită în tot orașul. Astfel, turiștii pasionați de cultură pot vizita spațul de artă contemporană Fabrica de Pensule, numeroasele galerii de artă, teatrele de stat și independente, operele, dar și muzeele din oraș.

În plus, turiștii au la dispoziție și numeroase mijloace de transport cu care pot ajunge în orașul din inima Transilvaniei. Astfel, ei pot opta pentru avion, autocar sau tren, iar odată ajunși aici, pentru vizitarea obiectivelor turistice din jurul Clujului pot apela la firme rent a car. Eco rent a car Cluj este doar una dintre agențiile rent a car din oraș care oferă servicii de închiriere de mașini pentru turiștii români și străini din toate colțurile lumii, care vizitează Transilvania.


Festivalurile

În ultimii ani, orașul Cluj-Napoca a devenit cunoscut pe plan internațional și datorită festivalurilor organizate aici, ce atrag zeci de mii de turiști anual. Printre cele mai cunoscute astfel de evenimente din oraș se numără Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ce aduce la Cluj, actori, regizori și alți oameni importanți din lumea cinematografiei internaționale, dar și numeroși cinefili din toată lumea.

Un alt festival clujean foarte cunoscut este Electric Castle, un eveniment muzical organizat pe unul dintre cele mai frumoase domenii nobiliare din Cluj, la Castelul Banffy din Bonțida. În 2014, festivalul a fost inclus pe lista scurtă a European Festival Awards la categoria Best Medium Size Festival, fiind considerat unul din primele 10 festivaluri din Europa, la această categorie.

Nu în ultimul rând, cel mai nou, dar și cel mai popular festival din Cluj-Napoca a devenit festivalul de muzică electronică Untold, aflat în acest an la cea de-a doua ediție. Prima ediție a adus festivalului clujean titlul de titlul de Best Major Festival (Cel mai bun festival de mari dimensiuni din Europa) la European Festivals Awards 2015. De asemenea, în 2016, Untold a fost inclus de celebra revistă Billboard pe lista festivalurilor europene de neratat în această vară.


Activitățile pentru tineri

Tot în acest an, Lonely Planet, unul dintre cele mai cunoscute ghiduri turistice din lume, a recomandat Transilvania, inclusiv Clujul, drept cea mai bună regiune din lume de vizitat în 2016. Conform descrierii făcute în ghidul de călătorii, Cluj-Napoca merită este un oraș ideal pentru tineri, datorită vieții de noapte, a prețurilor mici și a numeroaselor activități dedicate acestora, dintre care cele mai cunoscute sunt jocuri de evadare.


Evenimentele sportive

Nu în ultimul rând, numeroasele competiții sportive de nivel mondial ce sunt organizate pe două dintre cele mai noi spații sportive din oraș, Stadionul Cluj Arena și Sala Polivalentă, atrag la rândul lor numeroși turiști. În ultimi ani, orașul a fost gazda unor meciuri de tenis de Cupa Devis și Fed Cup, a campionatului și a unor meciuri amicale de fotbal între echipe europene și a Campionatului Național de Gimnastică. În plus, anul viitor Clujul urmează să găzduiască câteva meciuri din cadrul Campionatului European (CE) de baschet masculin –Eurobasket 2017, dar și Campionatul European de Gimnastică din 2017.


În concluzie, numeroasele spații și evenimente culturale, festivalurile, activitățile dedicate tinerilor, dar și numărul mare de evenimente sportive de nivel internațional ce se organizează în Cluj-Napoca, pun orașul din inima Transilvaniei pe lista destinațiilor turistice de vizitat din țara noastră.


Sursă foto: © Abdelmoumen Taoutaou | Dreamstime.com

#res12493943 #res12493943