3 dintre cele mai frumoase cetăți medievale ale Transilvaniei

Articol actualizat în 20.12.2018

Transilvania este una dintre cele mai frumoase regiuni ale României datorită frumuseții peisajului și a numeroaselor cetăți medievale care pot fi vizitate pe tot parcursul anului.

Pe lângă acestea, frumusețea Transilvaniei este dată și de multitudinea de etnii prezente aici, care fiecare a participat cu propria cultură la crearea unei multiculturalități care nu se mai găsește în nici o altă zonă din țară. Iar una dintre cele mai mari amprente a fost lăsată de comunitatea săsească, care de-a lungul anilor a construit peste 250 de biserici și cetăți fortificate în Transilvania.

Pentru vizitarea vechilor cetăți medievale, recomandăm să vă rezervați câteva zile pentru fiecare în parte și să descoperiți la pas frumusețile pe care le ascunde fiecare cetate. Dacă nu dispuneți de o mașină personală, puteți să optați pentru o călătorie cu trenul, cu autobuzul sau cu o mașină închiriată care înlocuiește cu succes o mașină personală (vezi video).

  1. Cetatea medievală Sighișoara

festivalul medieval sighisoara

foto

Cu siguranța, cetatea din Sighișoara este una dintre cele mai frumoase, fiind vizitată de mii de turiști anual. Este printre singurele cetăți încă locuite din România și din Europa. În interiorul acesteia, se pot vizita Turnul cu Ceas, 9 turnuri care datează din secolele 12–14, Biserica Fortificată și numeroase muzee.

Turnul cu ceas este una dintre cele mai mari atracții ale cetății, din vârful acestuia putându-se vedea o panoramă superbă a orașului și se pot admira numeroase obiecte medievale în muzeul amenajat în interior.

O altă atracție majoră a Sighișoarei este Festivalul Medieval. Anual, mii de turiști vin să asiste la un festival de câteva zile, organizat în perioada verii, unde pot să retrăiască viața oamenilor dintr-o epocă glorioasă. Străzile și localurile prind viață și culoare, oferind participanților o experiență unică.

  1. Cetatea Sibiu

sibiu

foto

Sibiul este cea mai cunoscută cetate săsească, mai ales că în această zonă locuiesc încă comunități de sași, care duc mai departe și transmit următoarelor generații istoria și moștenirea lor. În 2007, Sibiul a fost Capitala Europeană a Culturii, ceea ce i-a adus o recunoaștere internațională și mii de vizitatori, care au fost curioși să descopere orașul-cetate din Transilvania.

Oriunde ai merge pe străzile orașului poți vedea cum vechiul și noul se îmbină armonios. Partea istorică este păstrată în cele mai bun condiții până în ziua de azi, iar modernizarea și dezvoltarea nu a distrus aerul medieval resimțit în zona centrală și pe străduțele pietruite, ci a ajutat la păstrarea acestuia.

Cele mai importante obiective turistice care pot fi vizitate în Sibiu sunt Piața Mare, Turnul Sfatului, Parcul ASTRA, Biserica Ursinelor, Casa cu cariatide, Pasajul Scărilor și Podul Minciunilor. Dintre cele mai importante festivaluri amintim Festivalul Internațional de Teatru, Astra Film Festival și Sibiu Jazz Festival.

  1. Cetatea Brașovului

brasov piata sfatului

foto

Atunci când ne gândim la Brașov, ne vine în minte unul dintre cele mai frumoase locuri din România, unde natura și munții înconjoară o fostă cetate maiestuoasă. Așezat la poalele dealului Tâmpa, Brașovul este un adevărat magnet de turiști datorită peisajelor și a centrului istoric, dar și datorită stațiunilor montane care îl înconjoară.

Niciun turist care vizitează Brașovul nu va pleca fără numeroase amintiri frumoase și zeci de poze cu orașul, mai ales de pe dealul Tâmpa. Printre cele mai vizitate și cunoscute obiective turistice se numără Biserica Neagră, Turnul Negru, Bastionul Graft, Poarta Ecaterina, Strada Sforii, Casa Sfatului și Piața Sfatului.

Sursă foto featured: romaniatravel.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu