Parcul Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca

Articol actualizat în 03.12.2018

Pentru că turiștii caută deseori cele mai bune oaze de liniște și relaxare din mijlocul unei aglomerări urbane precum Clujul, am decis să prezentăm pe rând cele mai mari și importante parcuri din orașul transilvănean.

Astfel, după o prezentare a Parcului Central, astăzi vom discuta despre Parcul Iuliu Hațieganu, sau Parcul Babeș, după cum mai este acesta cunoscut de clujeni.

Spațiul verde de pe malul Someșului a fost înființat în perioada 1930-1932 de către profesorul universitar dr. Iuliu Hațieganu, rector al Universității Babeș-Bolyai. Parcul a fost realizat cu scopul de a oferi un loc recreativ în care clujenii pot face sport și se pot relaxa.

Astfel, parcul are în interiorul său trei săli de sport, folosite pentru baschet, aerobic, atletism, volei și alte jocuri sportive. Tot în interiorul parcului mai găsim în aer liber terenuri de fotbal, de tenis și teren de rugby. Nici copiii nu sunt uitați, existând un spațiu mare dotat cu aparate de joacă și o groapă de nisip, unde cei mici se pot desfășura în voie.

Intrarea în Parcul Babeș se face dinspre Sala Sporturilor și strada Plopilor. Intrarea pentru adulți este condiționată de achitarea unui bilet de 3 lei, cu excepția studenților și angajaților UBB care beneficiază de gratuitate.

Atât clujenii, cât și turiștii cazați în oraș pot alege acest spațiu pentru desfășurarea activităților sportive sau pentru simple plimbări la umbra deasă a copacilor. Printre dotările sportive ale parcului se numără și următoarele: sala de jocuri sportive ”V. Galeriu”, sala de aerobic, sala de atletism, sala de masaj, sala de forță, pista de atletism acoperită cu material sintetic, două terenuri de fotbal cu gazon și unul cu zgură, un teren de minifotbal cu suprafață sintetică și nocturnă, 11 terenuri cu zgură, 2 terenuri cu bitum, o platformă cu bitum (cu terenuri de handbal, baschet, minifotbal), vestiare.

Încă de la înființarea sa, parcului a fost constant îmbunătățit și dezvoltat, cu scopul de a face din acesta locul perfect de relaxare și sport pentru clujeni și turiști. Localizarea sa în zona centrală face ca parcul să fie foarte ușor accesibil turiștilor cazați în pensiuni sau alte unități hoteliere din zonă.

Sursa: ubbcluj.ro

Imagine

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu