Zona Cetățuia și Stadionul CFR reprezintă o oportunitate de relaxare, fiind o zonă de agrement, cu multă verdeață și liniște, departe de zgomotul orașului. Acestea sunt localizate aproape de centrul istoric al orașului Cluj Napoca, dar și de cele mai importante puncte de interes. Pentru deplasare puteți face o plimbare de câteva minute până în centrul orașului sau puteți folosi mijloacele de transport în comun puse la dispoziția localnicilor și a turiștilor.

 


Cetățuia este una dintre cele mai romantice locuri din Cluj Napoca, fiind una dintre zonele cele mai înalte și importante din punct de vedere al panoramei ce se poate admira de aici. Vechea fortăreață a Clujului a fost construită de către austrieci în secolul al XVIII - lea, fiind o fortificație de tip Vauban, cu ziduri, bastioane și o redută, care adăpostea clădiri administrative, garnizoana și depozitul de armament. În prezent, Cetățuia Clujului oferă este un loc de relaxare, unde se pot face plimbări și se poate observa o parte din zidul construit din pământ. Aici se mai găsesc un parc pentru copii, un teren de baschet cu nocturnă și un teren de fotbal. 
 
De pe cetățuia Clujului se poate ajunge foarte ușor la stadionul echipei CFR Cluj. Acesta este folosit pentru meciurile de fotbal, având o capacitate de 23.500 locuri, din care 14.000 acoperite, și beneficiază de nocturnă.

 

 


Pentru cazare în zona stadionului CFR și al Cetățuii se poate opta pentru hoteluri și pensiuni localizate în apropiere, de unde se poate ajunge foarte ușor în centrul orașului, la gară, autogară și la cele mai importante obiective turistice.