Pret: de la 100.00 LEI
Pret: de la 120.00 LEI

Zona Parcului Central şi al Stadionul Univeristăţii Cluj Napoca reprezintă o atracţie atât pentru localnici, cât şi pentru turişti. Fanii clubul sportiv Universitatea Cluj pot urmării meciurile echipei preferate pe un stadion nou construit de Consiliul Judeţean al oraşului Cluj Napoca, pe locul fostul stadion Ion Moina. Cea mai importantă întrebuinţare a stadionului sunt meciurile de fotbal, dar acesta poate fi folosit şi pentru întreceri sportive şi pentru concerte ale artiștilori naţionali sau internaţionali. Stadionul beneficiază de 30.201 locuri, majoritatea acoperite. Fiind construit după cele mai înalte standarde a fost declarat un stadion UEFA Elite.

 


Parcul Central este una dintre cele mai importante spaţii de recreere al locuitorilor, fiind situat pe malul Şomeşului Mic. A fost înfiinţat de Asociaţia de Binefacere a Femeilor în anul 1827, cu scopul de a oferi clujenilor un loc de agrement. Au fost amenajate alei și lacul Chios și a fost construit pavilionul de muzică. Tot în parc a fost inaugurat Teatrul de Vară, astăzi sediul Teatrului Maghiar de Stat. În prezent în parc se găsesc un restaurant, clădirea Cazinoului, statuile lui Liviu Rebreanu și George Coșbuc, clădirea secției de Pictură a Universității de Artă și Design Ion Andreescu, alei care traversează parcul cu bănci pe margine, un teren de baschet cu nocturnă, aparate de fitness cu acces gratuit, o fântână arteziană înconjurată de bănci, parc special amenajat pentru copii cu leagăne și lacul chios pe care vara se pot face plimbări cu barca, iar iarna când îngheață devine un loc excelent pentru patinat.

 

 


Accesul în parc și la stadionul Universității Cluj se poate face dinspre centru printr-o plimbare, dar și cu mijloace de transport în comun puse la dispoziție de firma de transport. Pentru cazare în această zonă se poate opta pentru hoteluri și pensiuni, fiind un loc ferit de zgomotul orașului și care oferă liniște și proximitate față de centru și de obiectivele turistice cele mai importante din Cluj Napoca.