Pret: de la 120.00 LEI
Pret: de la 100.00 LEI
Pret: de la 100.00 LEI
Pret: de la 125.00 LEI
Pret: de la 160.00 LEI
Pret: de la 100.00 LEI
Pret: de la 80.00 LEI
Pret: de la 45.00 LEI

Fondat în anul 1929 de Profesor Doctor Iuliu Moldovan, Institutul Oncologic din Cluj Napoca este unul din primele centre medicale de profil din Europa. Acesta a fost prima mare unitate de cercetare care și-a luat ca obiectiv principal înscris în titulatură „studiul profilaxiei cancerului" într-o vreme în care însăşi noţiunea de profilaxie era vag conturată. Actuala clădire a fost finalizată în anul 1965 sub conducerea noului director al spitalului, Prof. Dr. Ion Chiricuță. În prezent, institutul asigură servicii medicale preventive, curative, și paleative în domeniul oncologic, desfășurând totodată o amplă activitate de învățământ și cercetare.

 


Grădina Botanică „Alexandru Borza" din Cluj Napoca oferă pe o suprafață de 14 hectare una dintre cele mai apreciate zone verzi din oraș. Aflată în mijlocul orașului, aproape de centrul vechi, Grădina Botanică este un loc de relaxare preferat de mulți locuitori, deoarece oferă liniște și aer curat, iar pentru iubitorii de natură oferă prilejul descoperirii de specii rare din flora împrejurimii clujului, dar și din zone exotice. Cele 5 compartimente, ornamental, fitogeografic, sistematic, economic şi medicinal, cuprind peste 11.000 de exponate ce sunt așezate după apartenența la anumite culturi sau după principii filogenetice și asociațiile lor naturale. În incinta Grădinii Botanice funcționeaza Institutul Botanic, cu cele doua componente: Muzeul Botanic (6.910 piese botanice reprezentând exponate de plante indigene și exotice) și Herbarul (660.000 de file de plante uscate - coli de herbar - așezate în dulapuri speciale). Cele mai importante puncte de vizitat sunt: Grădina Japoneză cu plante specifice, Grădina Romană care este dominată de statuia zeiței Ceres, turnul unde se poate urca și admira o panoramă superbă asupra grădinii și serele care conțin o varietate mare de plante exotice.

 

 


Pentru cei care doresc cazare în zona Institutului Oncologic și a Grădinii Botanice au fost dezvoltate unități de cazare, care oferă acomodare și servicii pentru toate gusturile și buzunarele. De asemenea, proximitatea față de centrul istoric al orașului Cluj Napoca oferă prilejul vizitării celor mai importante obiective turistice și a clădirilor monument păstrate în cele mai bune condiții până în prezent.