Cartierul Gheorgheni se află în imediata apropriere a centrului vechi al orașului Cluj Napoca, fiind al doilea cartier construit în Cluj, după Grigorescu. Planul urbanistic a inclus numeroase spații verzi, parcuri și zone de agrement ce sunt păstrate și până în zilele noastre. Cartierul beneficiază de numeroase spații comerciale, de sediul Poliției Rutiere, policlinici, clinică veterinară și de o conexiune foarte bună cu celelalte cartiere prin rețeau de transport în comun. Se poate ajunge repede în zona Pieții Avram Iancu, unde se pot vizita numeroase obiective turistice precum Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Tribunalul CFR, statuia lui Avram Iancu înconjurată de o fântână arteziană și spațiu verde, Teatrul Național și Opera Română. Pentru petrecerea timpului liber puteți alege dintre numeroasele restaurante care se găsesc aici, unde puteți gusta din mâncărurile preparate după rețete tradiționale românești, dar și cu influențe din bucătăria internațională.

 


Cazarea în cartierul Gheorgheni este asigurată de pensiunile, hotelurile și apartamentele în regim hotelier care se găsesc aici.

 

 


Tot în cartierul Gheorgheni se găsește și complexul comercial Iulius Mall. Pe o suprafață generoasă de 147.000 mp se găsesc peste 200 de magazine și restaurante, hipermarketul auchan, cafeneaua Starbucks, cinematograful multiplex Cinema City cu 10 săli de cinema dotate cu cea mai noua tehnologie, food court cu 15 fast food-uri, patinoar în aer liber sezonier și o parcare cu 2.500 de locuri. Lângă Iulius Mall se află lacul Gheorgheni, în jurul căruia se pot face plimbări, iar în timpul iernii, când lacul îngheață, devine un patinoar în aer liber. Facultatea FSEGA, din cadrul Universității Babeș Bolyai, se găsește tot în aproprierea centrului comercial Iulius Mall.