Pret: de la 233.00 LEI
Pret: de la 100.00 LEI
Pret: de la 100.00 LEI
Pret: de la 70.00 LEI
Pret: de la 70.00 LEI

 

Comuna Florești este o comună de lângă Cluj Napoca, atestată documentar din 1272. Așezarea lângă un oraș cu putere economică mare a oferit Floreștiului posibilitatea unei dezvoltări urbane puternice și de ridicarea treptată a nivelului economic și cultural al populației. Comuna Florești oferă numeroase obiective turistice ce merită vizitate.
Cetatea Fetei a fost construită în 1241 de către episcopii Transilvaniei în aproprierea localității Florești, fiind cel mai vechi monument istoric de pe teritoriul comunei. Cetatea a suferit distrugeri în perioada răscoalei de la Bobâlna, când a fost dărâmată. În prezent, se pot vizita ruinele vechii cetăți și o gaură de puț, din care, conform legendei, pornește un tunel subteran care leagă cetatea de biserica Sfântul Mihail din centrul istoric al orașului Cluj Napoca.

 

 


Bustul istoricului și filozofului Gheorghe Șincai, opera sculptorului Virgil Fulicea, a fost dezvelit în anul 1978 cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la înființarea primei școli în limba română în satul Florești. În anul 1925 a fost ridicat un Momument al Eroilor, în memoria soldaților din comuna Florești căzuți la datorie în primul război mondial. Cele trei biserici din comuna Florești, Biserica Romano Catolică, construită în secolul al XIV - lea, Biserica din lemn din Tăuți, ridicată în anul 1822, și Biserica parohială românească Sfântul Dumitru, construită între anii 1830 - 1834, sunt lăcașuri de cult ce susțin vie istoria comunei.

 

 


Pentru cei care doresc cazare în Florești, într-o zonă mult mai liniștită decât în orașul Cluj Napoca pot opta pentru acomodare și servicii de calitate în pensiunile și hotelurile aflata aici.