Pret: de la 100.00 LEI
Pret: de la 100.00 LEI
Pret: de la 125.00 LEI
Pret: de la 100.00 LEI
Pret: de la 110.00 LEI
Pret: de la 90.00 LEI
Pret: de la 110.00 LEI

Cartierul Mărăşti este una dintre cele mai circulate cartiere ale oraşului Cluj Napoca, fiind situat în partea de nord-est a oraşului, aproape de ieşirea spre Târgu Mureş şi Bistriţa. Aici se găsesc numeroase facilităţi oferite locuitorilor şi turiştilor, printre care centre comerciale, sedii de bănci, clinici private, facultăţi, cămine studenţeşti şi zone de agrement. Printre locurile pe care le puteţi vizita aici se numără Biserica Sf. Petru şi Pavel, pavilionul expoziţional Expo Transilvania, Fabrica de Pensule şi sediile facultăţilor de Drept din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş Bolyai.

Piaţa Mărăşti reprezintă centrul comercial al cartierului unde se găsesc numeroase magazine, farmacii, brutării, carmangerii şi o clinică privată. De asemenea, la parterul blocurilor există diferite magazine care oferă articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi de uz casnic la preţuri foarte bune.

Biserica Sf. Petru şi Pavel a fost construită în stil neogotic la mijlocul secolului al XIX - lea, pe fundamentul unei biserici mai vechi datată din secolul al XV - lea. Iniţial, atât interiorul, cât şi exteriorul au fost decorate ca şi Biserica Încoronării din Budapesta, aspectul actual datorându-se modificărilor dintre anii 1844 - 1848. În faţa bisericii se poate admira impozantul portal baroc, iar în spatele bisericii se află statuia Fecioarei Maria.

Fabrica de Pensule reprezintă un spaţiu al creaţiei şi difuzarea artei contemporane, care a fost înfiinţată la începutul anului 2009, sub forma unui centru cultural independent. Cele 29 de spaţii de artă contemporană, 40 de artişti contemporani şi atelere de artişti, 5 galerii de artă contemporană, 10 organizaţii culturale active în domeniul artelor vizuale, dansului contemporan şi teatrului şi două săli de spectacole sunt găzduite sub acoperişul fostei fabrici de pensule din Cluj Napoca. Fabrica de Pensule își propune să ofere comunității un program cultural unitar; să funcționeze ca un spațiu de dezbatere a temelor relevante pentru societatea românească și pentru oraș; să se implice în proiectele strategice ale orașului și în (re)formularea de politici publice; să fie un loc de referință pentru oraș (brand).

Expo Transilvania este cel mai important centru expoziţional din centrul şi nord-vestul României, cu o activitate de peste două decenii în industria românească de târguri, expoziţii şi alte evenimente. Aici se organizează târguri şi expoziţii dintre cele mai diverse, printre care expoziţii cu profil tehnic, medical, amenajări, grădinărit, bijuterii sau nuntă.

Fiind un cartier cu multiple facilităţi, cazarea în Mărăşti este asigurată de numeroase hoteluri, pensiuni şi apartamente de închiriat în regim hotelier, care oferă servicii şi acomodare pentru toate gusturile şi posibilităţile.