Pret: de la 100.00 LEI
Pret: de la 100.00 LEI
Pret: de la 80.00 LEI
Pret: de la 160.00 LEI
Pret: de la 100.00 LEI
Pret: de la 45.00 LEI

Zona centrală a orașului Cluj Napoca oferă numeroase posibilități de relaxare, dar și sediile celor mai importante instituții. Pe marginile străzii Clinicilor sunt așezate cele mai importante instituții medicale din Cluj Napoca, unde oamenii vin pentru tratament. Până în anul 1919 clinicile au fost conduse de Engel Gabor, un pionier al chirurgiei ginecologice. Cea mai veche clădire este a catedrei de Anatomia, care a fost construită între 1888 - 1889 după proiectul arhitectului Hausmann Alajos. După acesta au fost ridicate clădirile Chirurgiei, Internelor, Ginecologiei și Maternității, iar mai târziu Oftalmologia, Dermatologia și clădirea direcțiunii. În anul 1970 a fost construită Policlinica Județeană, iar în 1990 Institutul Inimii.

 


Lângă strada Clinicilor se găsește impunătoarea clădire ce găzduiește Casa de Cultură a Studenților. Acesta a reprezentat de la începuturi un spaţiu al spiritelor tinere şi libere, al culturii autentice, oferind tinerilor o alternativă elevată, de petrecere a timpului liber. Casa de Cultură a Studenţilor este un mediu în care se dezvoltă calităţile artistice şi morale ale tinerilor studenţi, este un spaţiu de manifestare pentru experimente culturale, precum şi de promovare şi afirmare a tinerelor talente.

 

 


Cazarea lângă Casa de Cultură a Studenților și strada Clinicilor este destul de variată, existând numeroase unități de cazare care oferă acomodare și servicii pentru toate gusturile și buzunarele. Serviciile standard incluse în prețul de cazare sunt TV cablu, internet wireless, apă caldă permanentă, păstrarea bagajelor și ziare. Contra cost puteți beneficia de mic dejun și servicii de spălătorie. Această zonă se află aproape de centrul istoric al orașului Cluj Napoca, astfel că de la hotelurile prezente puteți ajunge în doar câteva minute la cele mai importante obiective turistice și puncte de interes ale orașului.