Cartierul Grigorescu se află în zona de nord-vest a oraşului Cluj Napoca, fiind situată pe malul râului Someşului Mic, lângă pădurea Hoia. Cartierul este legat de restul oraşului prin linii de autobuz, care circulă cu o frecvenţă ridicată. Aici se găsesc numeroase obiective turistice precum Parcul Etnografic Romulus Vuia, Pădurea Hoia sau sediul Societăţii Române de Televiziune Cluj Napoca.

Parcul Etnografic Romulus Vuia a fost înfiinţat în 12 aprilie 1929, fiind o secţie în aer liber a Muzeului de Etnografie al Transilvaniei. Este primul muzeu în aer liber din România, aflat în zona pădurii Hoia. Parcul este structurat pe două sectoare tematice „Instalaţii tehnice şi ateliere meşteşugăreşti” şi „Tipuri zonale de gospodării şi monumente de arhitectură populară”, cuprinzând 13 gospodării cu 90 de construcţii caracteristice zonelor Munţii Apuseni, Năsăud, Bistrița, Câmpia Transilvaniei, Maramureș, Secuimea, Zarand, Podgoria Alba, Țara Oașului, 34 de instalaţii tehnice ţărăneşti, 5 case-atelier, 3 biserici de lemn şi o poartă de cimitir.

Pădurea Hoia este unul dintre locuri de agrement preferate al clujenilor. Vegetaţia pădurii este una foarte diversificată, aici putând fi admirate specii de stejar, gorun, carpen, ulm, cireş sălbatic, porumbar sau soc. Printre speciile de animale ce se găsesc în pădurea Hoia se numără guşterul, şoarecele de câmp, iepurele de câmp, cărtiţa, căprioara, nevăstuica, ciocănitoarea şi mistreţul. În ultimii ani s-a amenajat un Bike Park, iar în zonă sunt practicate şi alte sporturi precum paintball, airsoft sau tirul cu arcul.

În zonă se găsesc restaurante cu specific tradiţional românesc şi cu influenţe internaţionale, centre comerciale, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii şi unităţi de cazare care oferă acomodare în zone liniştite şi servicii dintre cele mai diverse.