Zona Aeroportului Internaţional Cluj Napoca este o zonă foarte circulată, fiind principala ieşire spre oraşele Dej, Târgu Mureş şi Bistriţa. Aceasta se află în aproprierea cartierului Mărăşti, şi aproape de sediile multor firme, dar şi de intrarea pe varianta ocolitoare a oraşului Cluj Napoca.

Aeroportul Internaţional Cluj Napoca este unul dintre cele mai importante aeroporturi din ţară, fiind înfiinţat în data de 1 aprilie 1932 de către Ministerul Român al Industriei şi Comerţului. A fost declarat aeroport internaţional încă în anul 1933, atunci când s-a efectuat primul zbor în afara ţării, spre oraşul Praga. Aeroportul a fost transformat în aeroport militar în timpul primului război mondial, iar din anul 1960 a intrat într-o etapă de modernizare, fiind inaugurat un nou terminal şi dotat cu echipamente de securitate a zborului. Aeroportul Internaţional din Cluj Napoca este deservit de mai multe linii aeriene regulate, charter şi zboruri cargo. Zborurile regulate se fac înspre oraşele: Munchen, Bucureşti, Viena, Barcelona, Forli-Bologna, London, Madrid, Bergamo, Paris, Treviso, Valencia şi Zaragoza. Tunisia şi Hurghada sunt deservite de linii aeriene charter.

Cazarea lângă Aeroportul Internaţional din Cluj Napoca este oferită de numeroase hoteluri şi pensiuni. Zona este conectată de principalele atracţii turistice şi zone de interes prin linii de autobuz şi prin serviciile firmelor de taxi prezente în oraş.