Localitățile din jurul orașului Cluj Napoca oferă peisaja minunate, lacuri de acumulare și zone pline de liniște. Comuna Florești a cunoscut o dezvoltare urbană puternică datorită așezării aproape de Cluj Napoca, în prezent fiind una dintre cele mai apreciate zone metropolitane ale clujenilor. Aici se pot vizita câteva obiective turistice de mare valoare istorică precum Cetatea Fetei, bustul istoricului și filozofului Gheorghe Șincai, Biserica Catolică, construită în secolul al XIV - lea, Biserica din lemn din Tăuți, ridicată în anul 1822, și Biserica parohială românească Sfântul Dumitru, construită între anii 1830 - 1834. Pentru cei care doresc cazare la marginea orașului Cluj Napoca pot opta pentru unitățile de cazare aflate în Florești care oferă servicii de 3 și 4 stele. Printre serviciile standard incluse în prețul de cazare se numără TV cablu, internet wireless, telefon și mini bar. De asemenea, unele unități de cazare oferă parcare proprie, barbeque pentru grătar și diferite activități în aer liber.

 


Satul Săliștea se află pe un platou deluros, fiind înconjurat de Pădurea Făgetului. Aici se găsesc numeroase case tradiționale, ferme de călărie, terenuri de golf și un parc zoo, care pot fi vizitate și oferă oricărui turist clipe de relaxare. Pentru cazare se poate opta pentru pensiuni aflate în mijlocul naturii, care redau aerul rustic al locului și oferă clipe de neuitat într-un cadru discret, lipsit de aglomerație.

 

 


Comuna Baciu este situată în zona Dealurilor Clujului, pe malul stâng al râului Nadăș, lângă pădurea Hoia. În urma cercetărilor arheologice s-au descoperit urme ale unor așezări încă din neolitic și din perioada romană. În comuna Baciu se pot vizita biserici de lemn, conacul „Bornemisza-Matskássy" construit în 1804 și fosta poștă din secolul al XVII-lea. Cazarea în comuna Baciu este asigurată de unități de cazare amplasate într-un colț de natură, care oferă o combinație între nou, modern și tradițional. Dotările standard sunt camere cu băi proprii, internet wireless, TV cablu și parcare în curte. De asemenea, unitățile de cazare oferă foișor, terasă, barbeque și diferite activități în aer liber.