Kolozsvárnak van az egyik legfejlettebb közlekedési infrastruktúra Romániában, amely a közközlekedést, vasúti közlekedést és a légi közlekedést bisztosit.

Azok számára, akik vonattal vagy busszal közlekednek, az előnye az, hogy a kettő közel van egymástól, de nagyon közel a Kolozsvár központjához. A kolozsvári vasútállomáson át naponta tőbb vonat halad, amelyek kapcsolatot bisztositanak a legtöbb nagyváros felé Romániában és Európai városokkal. Van egy privát cég, amely működik, több útvonalon a kolozsvári állomáson át. A Fany és Beta buszállomás az utasok rendelkezésre állnak belföldi járatokal a nagyobb városok felé és külső útvonalakal naponta amelyek közlekednek Olaszország, Spanyolország, Görögország, Franciaország és Németország felé.

A vasútállomástól és a buszpályaudvartól könnyen elérhető a város központ vagy az érdeklődési pontok, és egy jól fejlett kapcsolat van a legfontosabb területekel a közlekedési hálózat által. A vasút állomás közelében található buszmegállón át villamosok és trolibuszok haladnak, amelyek szállítást bisztosittanak Kolozsvár minden területe felé.

Azoknak, akik szállást keresnek a vonat-és autóbusz állomás mellett elérhetők szállodák és panziók, amelyek két-és három csillagos szállást kínálnak, minden ízlésre és minden zsebre.