Grigorescu negyed Kolozsvár észak-nyugati részén található, a Szamos folyó partján, a Hoia erdő mellett. A kerület kapcsolódik a többi a városhoz busszal, amelyek magas frekvenciával közlekednek. Sok látványosságok vannak, mint például a Romulus Vuia Néprajzi Park, a Hoia erdő és a Kolozsvári Román Televízió székhelye.


A Romulus Vuia Néprajzi Park létre jött április 12-én, 1929-ban, a szabadtéri része az Erdélyi Néprajzi Múzeumnak. Ez az első szabadtéri múzeum Romániában található a Hoia erdőben. A parknak két tematikus területte van: "Műszaki berendezések és műhelyek" és a "Zóna típusú háztartások és a népi építészeti emlékek", amely 13 háztartás, 90 speciális legtipikusabb Erdélyi-középhegységet mutat be, mint a Naszód, Beszterce, Erdélyi Sikság, Máramaros, Székelyföld, Zaránd, Gyulafehérvár szőlőterület, Oas, 34 paraszt telepítés, 5 műhelyek, három fatemplomok és egy temető kapu.


Hoia erdő egyik legkedveltebb szabadidős foltok Kolozsváron. Az erdő növényzete változatos, meg lehet csodálni fajokat mint a tölgy, gyertyán, szil, vadcseresznye, kökény vagy sokk. Az állatok között találhatoak a gyík, egér, mezei nyúl, őz, menyét, harkály és a vaddisznó. Az utóbbi években rendesztek egy kerékpár parkot, és még gyakorolhatnak egyéb sportokat is, mint a paintball, airsoft és íjászat.


A területen hagyományos román és nemzetközi hatásos éttermeket találhatnak, bevásárló központokat, zöld területeket, játszótereket a gyermekeknek és kinál elszállásolást csendes területén és szolgáltatásokat a legkülönfélékből.