r: 125.00 LEI
r: 100.00 LEI
r: 100.00 LEI
r: 120.00 LEI
r: 160.00 LEI
r: 100.00 LEI
r: 45.00 LEI

Alapítva 1929-ben Prof. Dr. Iuliu Moldovan által, az Onkológiai Intézet Kolozsváron egyik első egészségügyi központ a maga nemében Európában. Ez volt az első fő kutatási egység, amelyik fő célja foglalt a neve "Rákmegelőzés Tanulmány" egy olyan időszakban, amikor a nagyon fogalmát profilaxist homályosan körvonalazott. Az épület elkészült 1965 az új kórház igazgató vezetése alatt, Prof. Dr. Ion Chiricuţă. Jelenleg az intézet biztosítja megelőző ellátás, gyógyító és palliatív onkológiai területén, miközben kezében egy nagy oktatási és kutatási tevékenység.

 


Az "Alexandru Borza" Botanikus Kert Kolozsváron kínál egy 14 hektár területen az egyik legnépszerűbb zöld területet a városban. Található a város közepén, közel Kolozsvár régi központjájoz, a Botanikus Kert egy nyugodt hely, preferált sok embertől, mert kínál nyugalmat és a friss levegőt, és lehetőséget ad a természet szerelmeseinek felfedezni ritka növényeket a környező tájakrol és az egzotikus területekröl. Az 5 rekesz, díszítő, növényföldrajzi, szisztematikus, a gazdasági és a gyógy-növény, amely több mint 11.000 kiállításokat tartalmaz, rendezve tagság egyes kultúrákban vagy filogenetikai elvek és a természetes társulások után. A Botanikus Kert tartalmaza a Botanikus Intézményt amely két részből áll: Botanikai Múzeum (6910 db képviselő botanikai kiállítás az őshonos és egzotikus növények) és a herbáriumi (szárított növény 660.000 db - herbáriumi lapok - elhelyezett szekrények). A legfontosabb pont, látogassa meg a következőket: Japán kert egyes üzemek, kert, a Romai Kert amelyet uralja a római istennő Ceres szobor, a torony ahol felmászni a toronyba, és élvezze a nagyszerű kilátás nyílik a kertre és üvegházak amely számos egzotikus növények.

 

 


Azoknak, akik szállást keresnek az Onkológiai Intézet és a Botanikus Kert mellett fejlesztettek szállást és szolgáltatásokat minden ízlésre és zsebre. Továbbá, a közelség Kolozsvár történelmi központjához lehetőséget nyújt a turistáknak ellátogatni a legfontosabb látnivalókhoz és a műemléli épületekhez amelyek fennmaradtak a legjobb körülmények között a mai nappig is.