Bánffy kastély

Található 30 km távolságra Kolozsvúrtól, Bontida faluban, a Bánffy kastély egy látvány mitt nem szabad kihagyni, ha ellátogatnak Kolozsvárra. Ez lesz itt kezdőár irányban Kolozsvár-Dej, majd jobbra Bontida felé.

A Luxemburgi Zsigmond király adományozta a területet, ahogy a történészek mondják, a Bánffy családnak, és elkezdék, mintegy 1437 - ben, házépítést amely ma bizonyítja az időt. A Vár épitésse elosztodot körülbelül 100 év alatt és jelentős változásokon ment keresztül. A palota épült a legnagyobb Erdélyi arisztokrata családnak, Bánffy családnak.

Ahhoz, hogy látogassa meg a Bánffy Kastélyt díjat kell fizetnie 2 RON / fő.

A bejáratnál van egy parkolóhely az autóknak. – ClujTravel.com

több

Nemzeti Színház Cluj Napoca, Románia

Nemzeti Színház Cluj Napoca, Románia

Az épületet szeptember 7-8, 1906-ben avatták fel, egy pár év késés után. A Nemzeti Szinház épülette az Avram Iancu teren található, a hely a bécsi model után volt választva, vagyis a város falai közelében. Az épület homlokzata szecessziós stílusban van épitve.

1940-ben a színház menekült Temesvárra a Bécs diktál után. Ott maradt 1945-ig, amikor visszatért Kolozsvárra vezetetve Aurel Buteanu által.

A terem kapacitása 928, amely neo-barokk stílusban van épitve. A Nemzeti Színház épülete a Román Opera és a ''Lucian Blaga'' Nemzeti Színháznak adott otthont ezúttal. Minden második évben itt van megtartva a Nemzeti Színház Gála.

Cím: No. 24 Stefan cel Mare tér Kapcsolat: Telefon: 0264592826 E-mail: contact@teatrul-lucian-blaga.ro Hivatalos oldal: www.teatrulnationalcluj.ro

több

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

A Kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem az egyik legnagyobb állami felsőoktatási intézmény hazánkban. Továbbra is tratsa a hagyományt a kolozsvári egyetemnek amely 1919-ben készített. 1959 – ben a román Kolozsvőri Egyetem (amelynek a nev Babes volt) csatlakozott a magyar egyetemhez (Bolyai), és igy kapta az új nevet, Babes-Bolyai Egyetemen. De gyökerei a jezsuita kollégiumhoz is tartoynak, 1581-ben. Multikulturális formátumban őrizték meg mai napig is, minden részén találnak egyetemi állások magyar, román és német nyelven. A multikulturális karakter megkülömbözteti a Babes-Bolyai Egyetemet. Jelenleg 17 egyetemen hallgató magyar nyelven, 10 német és két angol. Magyar nyelven tanítnak kizárólag a protestáns teológia és a római


katolikus teológia egyetemeken.

Hivatalos oldal: http://www.ubbcluj.ro/ Cím:
Kogalniceanu nem. 1 Kapcsolattartó: 0264 / 40.53.00
Forrás: http://ro.wikipedia.org

több

Történelmi épületek Kolozsvár

Történelmi épületek Kolozsvár, Románia

Az első dokumentum egy településről a mai kolozsvárról tette a görög földrajztudós Claudius Ptolemaiosz, aki itt említett egyik legfontosabb hely a pre-római Dacia idöből, Napucanevű.
Röviddel azután, a római hódítás alatt, 101-102 és 105-106 között, Napuca elpusztult, hogy egy új városi települéts megállapítsanak (civitas), Napoca, a Samus jobb partján. Ez a település alakult124-ben AD, Municipium Aelium Hadrianum Napocanéven. A római adminisztrációVisszavonulása után 271-ben AD, egykor virágzó városi élet megszűnt. Kolozsvár említése először 1167, "Castrum Klaszter" név alatt.


Kolozsvár tele van történelmi épületeket, egyesek alakíthatva Kolozsvári múzeumokban, néhány műemléki ház a korábbi vezetőknek, kolozsvári templomok, sok történelmi emlékek a város régi központjában, és legalább öt piac, amelyek segítettek a város kialakulását.


CazareClujNapoca.ro csapat információt nyújt a legfontosabb kolozsvári célokról.

<br />
    <script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "ca-pub-7440469617824867";
/* 728x90, creat 24.03.2009 */
google_ad_slot = "9969766049";
google_ad_width = 705;
google_ad_height = 90;
//-->
</script><script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script><br />
    &nbsp;</p>