Near Cluj
Vila Cionca

Cím: Cazare langa Cluj Napoca la 14 km
Kapcsolat: Gilau, str Principla nr. 165
 
 


Cionca villa kínál szállást közelében Kolozsvár , 15 szobával (12 szoba és 3 szoba 3 csillagos 2 csillagos).

A villa területén étterem üzemel mely reggelit és a la carte menüt. VILA Cionca két terem különleges események, bár és terasz, ahol a fogadó rendezvények csoportok 20, 30, 40, vagy 150, 200.

Cionca Villa kínál szállást Kolozsvár közelében , 15 szobával (12 szoba 3 csillagos és 3 szoba 2 csillagos).


A villa területén étterem van mely reggelit és a la carte menüt szolgál. VILA Cionca kinál két termet különleges eseményeknek, bár és terasz, ahol elgárnek  20, 30, 40, vagy 150, 200 fő csoportok.

Elérhetõség / Helymeghatározás:

Cionca Villa található, mintegy 14 km-re Kolozsvától, Kolozs megyében, Gilau Településen. 

 


Felszereltség és szolgáltatások:

Minden szobának saját fürdőszoba, kábel TV, légkondicionáló, vezeték nélküli internet, erkély 8 szoba plusz parkolás zárt udvarban és étkező

Felszereltség és szolgáltatások:


Minden szobának saját fürdőszoba, kábel TV, légkondicionáló, vezeték nélküli internetje van,  8 szobának van erkély plusz parkolás zárt udvarban és étkező.


 

Ortodox Székesegyház Kolozsvár belvárosában

Az Avram Iancu téren található, a 18-as számnál, körüilvéve régi jelentős épitészeti és történelmi épületekel. Ezek közé tartoznak: Kolozs Megyei Tanács épület, Vad, Feleac és Kolozsvár Érsekség épülete, Kolozsvár pénzügyi és kincstári epülete, a román Opera és a Nemzeti Színház.


A Ortodox Nagyvárosi Székesegyház 1923 és 1933 között épült a George Constantin Pomponiu épitész által. A székesegyház egy turisztikai attrakció és fontos istentiszteleti hely,különösön az ünnepeken, mikor sok helyiek jönnek az istentiszteletre.

Az Ortodox katedrális látogatható minden nap. Ajánlatos, hogy a látogatók 12-18 között legyenek, mert, 8-12 és 18-20 orák közöt vallási szertartásokat tartanak itt.

Tudjon meg többet az Ortodox Nagyvárosi Székesegyházról. - ClujTravel.com

több

Karolina obeliszk - világi emlékmű Kolozsváron

Karolina obeliszk - világi emlékmű Kolozsváron

Karolina obeliszk a legrégebbi világi műemléke Kolozsvárnak.

Az Obelisk a Múzeum tér központi sétáló övezetáben található. Körülveszi középkori táj, régi épületek, teraszok és impozáns fák, az emlékmű épült Ferenc I császár és császárné Augusta Carolina látogatása után 1817 nyarán.

több

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

A Kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem az egyik legnagyobb állami felsőoktatási intézmény hazánkban. Továbbra is tratsa a hagyományt a kolozsvári egyetemnek amely 1919-ben készített. 1959 – ben a román Kolozsvőri Egyetem (amelynek a nev Babes volt) csatlakozott a magyar egyetemhez (Bolyai), és igy kapta az új nevet, Babes-Bolyai Egyetemen. De gyökerei a jezsuita kollégiumhoz is tartoynak, 1581-ben. Multikulturális formátumban őrizték meg mai napig is, minden részén találnak egyetemi állások magyar, román és német nyelven. A multikulturális karakter megkülömbözteti a Babes-Bolyai Egyetemet. Jelenleg 17 egyetemen hallgató magyar nyelven, 10 német és két angol. Magyar nyelven tanítnak kizárólag a protestáns teológia és a római


katolikus teológia egyetemeken.

Hivatalos oldal: http://www.ubbcluj.ro/ Cím:
Kogalniceanu nem. 1 Kapcsolattartó: 0264 / 40.53.00
Forrás: http://ro.wikipedia.org

több

Piac Mihai Viteazu

Piac Mihai Viteazu-Cluj-Napoca

A Vitéz Mihály piac elöszür a Széchenyi tér nevet hordoszta. 1918-ban nevezték el a római uralkodó után, később az ő tiszteletére épült az impozáns szobor

több