Near Cluj
Vila Cionca

Cím: Cazare langa Cluj Napoca la 14 km
Kapcsolat: Gilau, str Principla nr. 165
 
 


Cionca villa kínál szállást közelében Kolozsvár , 15 szobával (12 szoba és 3 szoba 3 csillagos 2 csillagos).

A villa területén étterem üzemel mely reggelit és a la carte menüt. VILA Cionca két terem különleges események, bár és terasz, ahol a fogadó rendezvények csoportok 20, 30, 40, vagy 150, 200.

Cionca Villa kínál szállást Kolozsvár közelében , 15 szobával (12 szoba 3 csillagos és 3 szoba 2 csillagos).


A villa területén étterem van mely reggelit és a la carte menüt szolgál. VILA Cionca kinál két termet különleges eseményeknek, bár és terasz, ahol elgárnek  20, 30, 40, vagy 150, 200 fő csoportok.

Elérhetõség / Helymeghatározás:

Cionca Villa található, mintegy 14 km-re Kolozsvától, Kolozs megyében, Gilau Településen. 

 


Felszereltség és szolgáltatások:

Minden szobának saját fürdőszoba, kábel TV, légkondicionáló, vezeték nélküli internet, erkély 8 szoba plusz parkolás zárt udvarban és étkező

Felszereltség és szolgáltatások:


Minden szobának saját fürdőszoba, kábel TV, légkondicionáló, vezeték nélküli internetje van,  8 szobának van erkély plusz parkolás zárt udvarban és étkező.


 

Szabó-torony Kolozsváron

Szabó-torony Cluj Napoca, Románia

A Szabók Tornya az egyik rész a Kolozsvár régi erődítmények amely állva maradt máig.
A Baba Novac utcában található a 35 – ős szám alat, az Avram Iancu és Calea Turzi keresztezésnél. Látható a Cipariu Piacból is.

Nyilvános hozzáférés az alábbi ütemezés szerint:
- Hétfőtől péntekig: 09.00 - 19.00
- A szombat-vasárnap: 10.00 - 18.00
A belépés ingyenes. (Free)

A Szabok Tornya része a második megerösitet teleknek, ami falak és erösitések voltak a városnak. Épiteni kezdték a 15-ig száyad első feláben és fojtaták egészen a 17-ik századig.

több

Erdei Hoia Kolozsváron

Erdei Hoia Kolozsváron

A Hoia Erdő Kolozsváron sok zöld tereket és helyeket nyujt, ahol különböző tevékenységek kerülnek sorra és rendezvényeket terveznek, van készitve egy mountain bike ösvény is.

Északi lejtőjét borítja vegyes erdő gyertyános, kukorica, mogyoró, alma, vad akác, tölgy és így tovább, sok virágzó rétek, ahol rendszeresen különböző koncerteket rendeznek.
A Hoia erdő világszerte ismert a paranormális jelenségek miat, de kevés tudományosok vizsgálták. Azonban 1968-ban egy kolozsvári fényképezet egy UFO – t, a fényképet hitelesnek nézet ki, a szakértők véleménye szerint.

További informacio a Hioa Erdőről

több

Piac - Avram Iancu

Avram Iancu tér – piata avram iancu

Az Avram Iancu tér az egyik legszebb régi piac Kolozsváron. A piac tele van történelemel és kultúrával, található a város központjában

több

Nemzeti Színház Cluj Napoca, Románia

Nemzeti Színház Cluj Napoca, Románia

Az épületet szeptember 7-8, 1906-ben avatták fel, egy pár év késés után. A Nemzeti Szinház épülette az Avram Iancu teren található, a hely a bécsi model után volt választva, vagyis a város falai közelében. Az épület homlokzata szecessziós stílusban van épitve.

1940-ben a színház menekült Temesvárra a Bécs diktál után. Ott maradt 1945-ig, amikor visszatért Kolozsvárra vezetetve Aurel Buteanu által.

A terem kapacitása 928, amely neo-barokk stílusban van épitve. A Nemzeti Színház épülete a Román Opera és a ''Lucian Blaga'' Nemzeti Színháznak adott otthont ezúttal. Minden második évben itt van megtartva a Nemzeti Színház Gála.

Cím: No. 24 Stefan cel Mare tér Kapcsolat: Telefon: 0264592826 E-mail: contact@teatrul-lucian-blaga.ro Hivatalos oldal: www.teatrulnationalcluj.ro

több