A történelmi központja Kolozsvárnak az egyik leglátogatottabb területeken, mely tartalmazza a legfontosabb látnivalókat és a fiatalok és üzletemberek találkozó területe. A szállástól, amely a történelmi központ környékén van,  könnyen megközelíthető a 3 legrégebbi piac, tele történelem, mely oldalaira műemlék épületek barokk, gótikus és szecessziós elemekel voltak épitve .

 

A Szent Mihálytemplom, a legreprezentatívabb gótikus épület Erdélyben, köré csoportosul az Unirii piactér. A közelmúltban felújították és átalakították, au Unirii piactér látványosságokat nyujt minden turista számára. Ezek közé tartozik a Mátyás Király szobor,a Melody szálloda régi épülete, a Művészeti Múzeum és a BánffyPalota, Rhédey-palota, aJósikaPalota és a Wass Palota.

 

Az Avram Iancu tér körül épült néhány legszebb épületekek, többnyire tartják a legjobb állapotban a mai napig. Ezen a piacon, több mint 300 éves,meglátogathassák az Ortodox Katedrálist, az Avram Iancu emlékműt, körül véve egy szökőkútal, a Nemzeti Színházat és a román Operát és azIgazságügyi Palotát.

 

A Múzeum tér egy nagy sétálóutca, ahol megszerveznek kereskedelmi vásárokat és rendezvényeket egész évben, és meleg idő közben a kávézók nyittanak teraszt a régi fák árnyékában. A piac neve az Erdélyi Muzeum után kapta a nevét, ami a végében található. A látnivalók a Muzeum térben aMátyás Király Házza,  aFerences Templom és a KarolinaObelisk. Ez a piac az egyik menedék sok kolozsvárinak.

 

A szállás a Kolozsvár történelmi központjában, közel a legfontosabb látnivalókhoz a városban,diverzifikált és megvan az az előnye, hogy közel van a szállítóeszközhöz, a legtöbb kávézók, klubok és éttermekközelében, amelyek megismertetik magukkal a bohém hangulatot az előbbi Kolozsvárról.