A Gyergyószentmiklós negyed közel van a régi Kolozsvári városközponthoz, a második negyed amely épült Kolozsváron, a Grigorescu negyed után. A városi terv számos zöld területeket, parkokat és rekreációs területeket tartalmaz, meg őrizve a mai napig is. A negyedben számos kereskedelmi helyek vannak mint a Közlekedési Rendőrség Központja, klinikák, állatorvosi klinika, és egy nagyon jó kapcsolódás a többi negyedelel a közlekedési hálózatok által. Gyorsan elérheti az Avram Iancu teret, ahol meg látogathassa az Ortodox Székesegyház Katedrálist, Fővárosi Bíróságot, Avram Iancu szobrát körül véve egy szökőkútat és zöld területel, a Nemzeti Színházat és a Román Operát. A szabadidő eltötésére választhatnak a számos éttermek közül amelyek találhatók itt, ahol megkóstolhatják a hagyományos román ételek receptjeit.

 


A szállás a Ghergyoszentmiklos negyedben biztosítva van panziók, szállodák és kiadó apartmanok által, amelyek itt találhatók.

 

 


Szintén a Gyergyószentmiklós környéken található a Iulius Mall bevásárlóközpont is. Egy 147.000 négyzetméteren nagylelkű területen több mint 200 üzletet és étteremet lehet találni, Auchan hipermarket, Starbucks, Cinema City multiplex mozi 10 moziteremel, felszerelve a legmodernebb technológiával, élelmiszer bíróság 15 gyorséttermekel, szezonális szabadtéri jégpálya, medence és parkoló 2.500 autónak. A Iulius Mall mellett a Gyergyószentmiklós tó kapható, amely körül lehet sétálni, és a tél folyamán, amikor a tó befagy, lesz egy szabadtéri jégpálya. A FSEGA Kar a Babes Bolyai Egyetem körül ugyancsak a Iulius Mall bevásárlóközpont közeláben talélható.