Fellegvár és a CFR stadion terület lehetőséget nyujt a kikapcsolódásra, mint egy rekreációs terület, sok zöldelés nyugalomal, távol a város zajától. Ezek közelében található Kolozsvár történelmi központja, és a legfontosabb nevezetességek. Elérhető egy pár perc sétára a városközponttól, vagy akár tömegközlekedési lehetőségekel.

 


A Fellegvár az egyik legromantikusabb hely Kolozsváron, az egyik legnagyobb, és fontos terület a panoráma szempontjából, amely megcsodálható itt. Kolozsvár régi Felegvárját építették az osztrákok a XVIII - században, Vauban erőd falakal, tornyokal és erődel, amely otthont adot az igazgatási épületeknek, a helyőrségnek és a fegyvertárnak. Jelenleg a Kolozsvári Fellegvár kínál egy pihenő helyet, ahol lehet sétálni, és látható egy része a földből épült falnak. Itten találhat egy gyermek parkot, egy kivilágított kosárlabdapályát és egy focipályát.

 

 


A Kolozsvári vártól könnyen elérheti CFR Cluj Stadiont. Ezt alkalmazzák a labdarúgó-mérkőzésekre, melynek kapacitása 23.500 ülőhely, ebből 14.000 fedett.
A szállás a CFR stadion és a Fellegvár mellett bisztositva van szállodák és panziók által amelyek a közelben találhatók, honnan könnyen elérhető a városközpont, a vasútállomás, a buszmegálló és a legfontosabb látnivalók.