Az Andrei Muresan negyed az egyik legexkluzívabb lakónegyed Kolozsváron, amely helyezkedik a Calea Turzii és a Constantin Brancusi utca között. Közel van a régi városközponthoz és a Gyergyószentmiklós, Hajnal és Buna Ziua városrészekhey. Az Andrei Muresanu negyedben bankok és vállalatok központját kaphatják, éttermeket, kávézókat és magánklinikákat, és a szállítás az összes többi városrészekhez és érdeklődési területekhez biztosítva van a tömegközlekedés és taxi cégektől. Könnyen megközelíthető a városközpont és a látnivalók az Avram Iancu Piactéren, az Ortodox Metropolitan Katedrál, az Avram Iancu emlékmű, amely körül egy szökőkút és a gyalogos tér van, a Nemzeti Színház és a Román Opera. Ugyancsak közel van a Hősök Sugárúthoz amely vezet az Unirii Piactérre, ahol megcsodálhatjuk a régi palotákat, a Szent Mihály templomot, a Mátyás Király szobrát és látogasson el a Művészeti Múzeumba is.

 


Buna Ziua negyed található Kolozsvár déli részén, egy új környéken, amely alakult ki a forradalom után. Ez az egy fejlesztés, és bár pillanatnyilag, hogy van egy kis lélekszámú, várhatóan növekedni fog a népesség szerint, miatt nagyon jó terület tekintetében a helymeghatározás. Az elmúlt években a kerület tapasztalt ingatlan fejlesztést amely folytatódik, új épületek épültek, amelyek földszintén megnyíltak magánklinikák és irodák. Kapcsolat a környékekhez és az érdeklődési területethez a városban biztosítva van a busz és taxi szolgáltatási cégektől.

 

 


Ez a két negyed kínálnak békét minden lakosnak, hanem a turisták számára is akik keresnek szállást a környéken. Szállás az Andrei Muresanu és Buna Ziua kerületán bisztositva van a szállodák és a panziók által, amelyek szállást és szolgáltatásokat nyujtanak minden ízlésre és minden zsebre.