Villák
Diakonia

Cím: str. Ponorului nr.1, Cluj-Napoca - 400075
Kapcsolat: Cazare Cluj Napoca - Vila
Telefon: 0264 440510
 


A Diakonia Villa az Erdélyi Református Püspökség alegysége. A vendégek számára teljes ellátással jelentkezünk, szállással, eledellel, konferenciateremmel ̵ mindez egy helyiségben : 27 szoba (amelyikből 12 , 2 csillagos szinté újjáápített) 2̵ 3 ággyal, 10 konferenciaterem, 20 ̵ 300 személyi kapacitással, tapasztalt és rugalmas személyzettel.

Azon állandó gondoskodás, hogy emeljük szolgáltatásaink minőségét, azon potenciál, amelyet a nagyszámú terem és szoba kinál, az ízletes falatok ás a szerény árak, olyan atukat jelentenek, amelyeknek köszönhetően 10 éves működése alatt a villa az egyik legkeresettebb és legmegbecsültebb erdélyi konferenciaközponttá nötte ki magát.

Szolgáltatásainkat használva hozzájárulnak az általunk támogatott jótékonysági tervekhez.

Elérhetõség / Helymeghatározás:

A Bethlen Kata Diakonia Villa az Andrei Muresanu negyedben helyezkedik el, közel a Torda felöli Kolozsvári bejárathoz. A város történelmi központja 20 perc gyaloglásra van.

A Bethlen Kata Diakonia Villa 10perce fekszik a Iulius Malltól, 15 percre az Expo Transilvaniatól, illetve 30 percre a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtértől.

Website Propriu: www.bethlenkata.ro

Ajánlunk:

- svédasztal típusú reggeli - kulon kell megrendelniuk, nincs benne a szallas arban
- étkezési lehetőségek és ételkihordás(catering)
- konferenciatermek(A nagyterem lágkondicionálóvel ellátott)
- Wi ̵ Fi Internet
- kábeltévé(15 szoba)
- recepció mindig nyítva, 7/24
- beltéri parkoló (7 gépkocsi számára)

TARIFE
TIP CAMERA PERSOANE       TARIF       TARIF WEEKEND
Room Single 1 8080 LEI 8080 LEI
Room with 2 beds 2 100100 LEI 100100 LEI
Triple Room 3 122122 LEI 122122 LEI
Afiseaza tarifele in: LEI USD EUR
Cat. "A" (rooms with bathrooms, WiFi and TV)
Single - Tip A 1 pers 80 RON
Double - Tip A 2 pers. 100 RON
Tripla - Tip A 3 pers. 122 RON
-----------------------------------------------
Cat. "B" (by two rooms share a bathroom)
Single - Tip B 1 pers 70 RON
Double - Tip B 2 pers. 82 RON
Tripla - Tip B 3 pers. 112 RON
Tripla - cu 1 pat suplim.
(4 camere):
4 pers. 126 RON

Listája Múzeumok Kolozsváron

Nemzeti Művészeti Múzeum - Unirii tér 30 – muzeul de arta
A legreprezentatívabb barokk épület Erdélyben 1774-1775 között épült. A múzeum ismert mint a Bánffy - Palota. A palota két részből áll. A múzeum gyűjteménye a dekoratív művészet (ezüst, keleti szőnyegek, korabeli bútorok), korabeli román és külföldi grafika.

A Néprajzi Múzeum - Str. Memorandum 21. - Muzeul satului
Alakult június 16-án 1922-ben, az egyik legfontosabb néprajzi múzeum Romániából. A múzeum gyűjteménye több mint 65.000 darabból áll. A kiállítást szervezve van szigorúan egy modern tervezésel, mely a látogatóknak reális ábrázolást nyujt az anyagi és szellemi Erdély kultúrájának és népességének. Ebben az épületben került sor 1894-1895 közöt a híres Memorandum Tárgyalás, amelyről írtak valamennyi európai újságok abban az időben.Nemzeti Múzeum Erdély története - Ctin Daicoviciu Street 2 – muzeul national al transilvaniei
Alakult November 23 - án, 1859-ben, amely egy gazdag örökségét tartalmaz, 336.130 darab amely Erdély történetát ábrázolya. Itt kerül bemutatásra egy fémtárgy 1973-ban feltalálva Aiud városban , amelynek életkora legalább 3000 év.MÚZEUM Emil Isac - Str. Emil Isac – muzeul emil isac
Alakult 1955-ben, egy évvel a költő halála után. Található az ő nevét viselő utcán, a múzeum működik a házban ahol lakott az Isaac család 1895 óta. A múzeum magában foglalja három szobát. A kitett dokumentumok a költő életát és munkáját mutassa be, az utóbbit szentelve van az apja emlékére, Dr. Aurel Isac ügyvéd, és a harmadik szoba tartósítva van pontosan. Ebben a szobában egy impozáns könyvtár mintegy 1700 könyvet különböző nyelveken tartalmaz, sokan közülük szignált a szerzőtől.

több

Piac Unió Kolozsvár

Piac Unió Kolozsvár - Unirii Tér

Az Unirii tér található Kolozsvár történelmi központjában, az egyik legrégebbi piacok közzé tartozva, tele történelemel és kultúrával. A piact felújították, és még inkább nagyvonalú sétáló helyet készotettek, mint eredetileg.
A legfontosabb turisztikai látnivalók
- Mátyás Király szobra
- Szent Mihaly templom
- Continental száloda régi epülete
- Város házza régi epülete
- Egyetemi könyvtár
- Müvészeti Muzeum
- Bánffy Kastély
- Régi Melody száloda.

Az utobi évekeben a tér volt minösitve mind zero pont a kolozsvárri fiatalok találkozásainak, valamint egyik legfontosab hely a napi események lebonyolitásában.

több

Museum of Art - Bánffy palota

Művészeti Múzeum

A Művészeti Múzeum a Bánffy-Palota épületében található, Kolozsvár régi központjában, az Unirii Piactérnél a 30-as szám alat, a Melody szálloda épülete és a Maniu utca közöt.
1951-ben alapították, és 1956 óta müködik a Bánffy Palota épületében, a legnagyobb barokk épület Kolozsváron. Az épület épült mint a lakóhelye az Erdély kormányzónak - Bánffy György - 1774 – 1785 közütt, JE Blaumann építész tervei után. Kő díszítéssel és egy sor nagy szobrokal van kidiszitve készítve Anton Schuchbauer által.

Művészeti Múzeum Kolozsvár nyitva van
- Szerdától vasárnapig 10,00-17,00
- Hétfő és kedd nyilvános hozzáférés tilos (a múzeum zárva van)

Olvassa el a teljes cikket Művészeti Múzeum Kolozsvár

több

Piac Múzeum

A Muzeum piactér gyalogos övezet, ezért alkalmas kikapcsolodásra. Nyáron itten eseményeket és vásárokat szerveznek. Ugyancsak itten töb szabadtéri kávézoban legez megpihenni, melyek távolvannak a város zajától.

Kolozsvár központjában található egyik legrégib tér. Nevét az Erdelyi Történelem muzeum után kapta ami a tér végében talalható meg.

Tudjon meg többet erről A Muzeum Piactér – ClujTravel.com

több