Szállodák
Olimp

Cím: Str. Observatorului, nr. 82-86, Cluj Napoca
 


Az Olimp Szálloda vendégei számára 59 helyes szálláslehetőséget biztosít 30 egyedi stílusú szobában. A szobák minibárral, telefonnal, fürdőkáddal/zuhanyzókabinnal, kábeltelevizióval, klímával és wirelesses internettel vannak felszerelve.

Elérhetõség / Helymeghatározás:

Szállás Kolozsvári Szállodákban- Kolozsvári Olimp Hotel

Olimp Szálloda Kolozsvár Hajnal negyedében helyezkedik el, az Observatorului úton, amit könnyedén meglehet közelíteni úgy kocsival mint tömegközlekedéssel. Az Olimp Szálloda a megfelelő hely nemcsak turisták számára, hanem üzletemberek számára is, hisz csekély 10 percre fekszik a város központjától és a város nevezetességeitől is, mint például a Botanikus Kerttől, a Csillagászati Központtól illetve a Sigma Shopping Centertől is.

Olympus étterem három csarnokok, 250, 80 vagy 30 ülőhely, nyújt teljes körű szolgáltatást esküvők, bankettek, konferenciák, casting oldalak, pártok és vacsorák, pihentető, modern és kifinomult.

Megjelenítés étterem berendezett és felszerelt megfelelő, akkor tartsuk lenyomva a rendkívül különleges vacsorák menük, amelyek megfelelnek a legkifinomultabb ízlést, rendelkezésre áll, és a szivarszoba. A szállodában egy reggeliző és bár, melynek kapacitása 35 férőhely.

Konferencia terem. A hotel 4 konferencia termek kapacitása 20, 100, 100 280 munkahely volt. Valamennyi terem berendezett és felszerelt nemzetközi szabványoknak megfelelően: flipchart, tábla, vetítővászon, projektor, vezeték nélküli internet, légkondicionáló és szellőztető a füst.

Oasis nyári Garden of the Gods, melynek kapacitása 70 ülőhely várja a természeti és az állati sokféleség rusztikus hangulatot, így a teraszon át oázisa szépség Cluj-Napoca.

Museum of Art - Bánffy palota

Művészeti Múzeum

A Művészeti Múzeum a Bánffy-Palota épületében található, Kolozsvár régi központjában, az Unirii Piactérnél a 30-as szám alat, a Melody szálloda épülete és a Maniu utca közöt.
1951-ben alapították, és 1956 óta müködik a Bánffy Palota épületében, a legnagyobb barokk épület Kolozsváron. Az épület épült mint a lakóhelye az Erdély kormányzónak - Bánffy György - 1774 – 1785 közütt, JE Blaumann építész tervei után. Kő díszítéssel és egy sor nagy szobrokal van kidiszitve készítve Anton Schuchbauer által.

Művészeti Múzeum Kolozsvár nyitva van
- Szerdától vasárnapig 10,00-17,00
- Hétfő és kedd nyilvános hozzáférés tilos (a múzeum zárva van)

Olvassa el a teljes cikket Művészeti Múzeum Kolozsvár

több

Szabó-torony Kolozsváron

Szabó-torony Cluj Napoca, Románia

A Szabók Tornya az egyik rész a Kolozsvár régi erődítmények amely állva maradt máig.
A Baba Novac utcában található a 35 – ős szám alat, az Avram Iancu és Calea Turzi keresztezésnél. Látható a Cipariu Piacból is.

Nyilvános hozzáférés az alábbi ütemezés szerint:
- Hétfőtől péntekig: 09.00 - 19.00
- A szombat-vasárnap: 10.00 - 18.00
A belépés ingyenes. (Free)

A Szabok Tornya része a második megerösitet teleknek, ami falak és erösitések voltak a városnak. Épiteni kezdték a 15-ig száyad első feláben és fojtaták egészen a 17-ik századig.

több

Piac Múzeum

A Muzeum piactér gyalogos övezet, ezért alkalmas kikapcsolodásra. Nyáron itten eseményeket és vásárokat szerveznek. Ugyancsak itten töb szabadtéri kávézoban legez megpihenni, melyek távolvannak a város zajától.

Kolozsvár központjában található egyik legrégib tér. Nevét az Erdelyi Történelem muzeum után kapta ami a tér végében talalható meg.

Tudjon meg többet erről A Muzeum Piactér – ClujTravel.com

több

Ortodox Székesegyház Kolozsvár belvárosában

Az Avram Iancu téren található, a 18-as számnál, körüilvéve régi jelentős épitészeti és történelmi épületekel. Ezek közé tartoznak: Kolozs Megyei Tanács épület, Vad, Feleac és Kolozsvár Érsekség épülete, Kolozsvár pénzügyi és kincstári epülete, a román Opera és a Nemzeti Színház.


A Ortodox Nagyvárosi Székesegyház 1923 és 1933 között épült a George Constantin Pomponiu épitész által. A székesegyház egy turisztikai attrakció és fontos istentiszteleti hely,különösön az ünnepeken, mikor sok helyiek jönnek az istentiszteletre.

Az Ortodox katedrális látogatható minden nap. Ajánlatos, hogy a látogatók 12-18 között legyenek, mert, 8-12 és 18-20 orák közöt vallási szertartásokat tartanak itt.

Tudjon meg többet az Ortodox Nagyvárosi Székesegyházról. - ClujTravel.com

több