Szállodák
Napoca

Cím: str. Octavian Goga nr.1-3 , Cluj Napoca
 


Hotel Napoca - Kolozsvár

A hagyományos szálloda Cluj-Napoca, egy szám, amely utal a hagyományos otthonok Apuseni Moti, Grand Hotel Napoca most eddig 4 * és a legnagyobb konferencia-központ Erdélyben, amelynek teljes kapacitása 4000 férőhely.

Ajánlja Grand Hotel Napoca 4 * ventilátorok:

- Létesítmények és az üzleti környezet (9 konferenciaterem, lobby és foyer tökéletes kiállítási standok, ingyenes internet a szálloda egész területén, ingyenes parkolást és őrzött);

- Sport és sportesemények (2 percre a Cluj Arena, 5 percre a stadiontól CFR "Dr. Constantin Radulescu", 3 perc sportcsarnok);

- City Break hatékony (transzfer / repülőtérre ingyenes, ha a megrendelést szálloda szolgáltatási csomagok);

- Tudás Város vagy kulturális értelemben (mi 2 percre km 0 kínálunk idegenvezetés a város, különböző témákat)

- Csendes belváros (2 percre a Central Park és a Citadella Hill).

Sőt, mi javasoljuk a 4 * Grand Hotel Napoca minden turista, romániai és külföldi, akik minőségi szolgáltatást!

Elérhetõség / Helymeghatározás:

Hotel Napoca - Kolozsvár

A szálloda a helyzet a jobb oldalon a Szamos, Central Park közelében, Street No.1 Octavian Goga. Helye az egyik erőssége a szálloda, hogy mivel csupán:

- 2 percre a Cluj Arena;
- 5 percre a stadiontól CFR "Dr. Constantin Radulescu";
- 4 perc a belvárostól (Km 0);
- 5 percre a Central Station "
- 3 perc Sportcsarnok és Sports Complex Julius Hateganu;

20 percre a repülőtértől Cluj-Napoca.

4 * Grand Hotel Napoca elegáns környezet, magas színvonalú szolgáltatásokat kínál a vendégek 155 szoba áll rendelkezésre kétágyas (franciaágyas és kétágyas) és öt apartman. Minden szobában van fürdőszoba (zuhanyzó vagy kád), légkondicionáló, színes TV-vel és telefonnal felszerelt. Vannak olyan szobák is, amelyek megközelíthetősége személyek mozgásszervi fogyatékosság, erkélyes szobákat, és a szoba dohányzó vendégek.

4 * Grand Hotel Napoca szálloda események és bankett termek, és egyben a legnagyobb konferencia-központ Erdélyben: 9 konferenciaterem, melyek befogadóképessége 4000 ember, köztük 1600-ben egy szobában! A lobby (480 nm) és a Foyer (280 nm) kiválóan terek penstru kiállítási standok konferenciákon. Dorarile szobák között, megemlítjük: szinkrontolmácsolás, microafoane, szék, bútor szabályok akár 660 ember, asztali hangszóró, csúszó képernyők és mobil projektor áll.

A szállodában egy bár és egy étterem, amely széles skáláját kínálja a nemzetközi specialitásokat, mind a menü és a la carte, és ingyenes, biztonságos parkolást kínál.

4 * Grand Hotel Napoca a következő szolgáltatásokat kínálja:

- Recepció 24 h (fénymásoló, fax, telefon, autókölcsönzés szállítás, a közlekedés, bankkártyás fizetés);

- Vezeték nélküli internet a lobbyban (ingyenes)

- Internet hozzáférés a szobában (kábel, ingyenes);

- Ébresztő hívás, szobaszerviz, svédasztalos reggeli svéd.

Háziállat megengedett!

Hogy teljes legyen a kínált csomag a vendégek készít spa (nedves és száraz szauna, medence, jakuzzi, masszázs, fitneszterem), amely hamarosan kitölteni és üzembe helyezését!

Piac Mihai Viteazu

Piac Mihai Viteazu-Cluj-Napoca

A Vitéz Mihály piac elöszür a Széchenyi tér nevet hordoszta. 1918-ban nevezték el a római uralkodó után, később az ő tiszteletére épült az impozáns szobor

több

Szabó-torony Kolozsváron

Szabó-torony Cluj Napoca, Románia

A Szabók Tornya az egyik rész a Kolozsvár régi erődítmények amely állva maradt máig.
A Baba Novac utcában található a 35 – ős szám alat, az Avram Iancu és Calea Turzi keresztezésnél. Látható a Cipariu Piacból is.

Nyilvános hozzáférés az alábbi ütemezés szerint:
- Hétfőtől péntekig: 09.00 - 19.00
- A szombat-vasárnap: 10.00 - 18.00
A belépés ingyenes. (Free)

A Szabok Tornya része a második megerösitet teleknek, ami falak és erösitések voltak a városnak. Épiteni kezdték a 15-ig száyad első feláben és fojtaták egészen a 17-ik századig.

több

Alexandru Borza Botanikus Kert

Alexandru Borza Botanikus Kert Cluj-Napoca

Mintegy 14 hektár területtel, az „Alexandru Borza” Botanikus Kert, Kolozsvár zöld foltja. A régi város köypontjának közelében található botanikus kert természeti látványt kinál, felosztva több szakaszra növényekel a világ minden tájáról.


A következő fontos pontokat meglátogathatja: cukornád, papirusz, mangrove, fa páfrány, rovarevő növények, eukaliptusz, pálma cukor, pálma Olaj és húsevő növények.
Botanikus Kert látogatható minden nap 8-19 óra közöt, és 9-17 közöt az üvegházak.

Megközelíthetég
A Constantin Brancusi utcából előre menve egész az első kereszteződésig jobra kanyarodnak. Ez első metszés pontnál be kanyarodnak a Brasoi utcára, ahol megint jobbra a Iosif Vulca utcára. A Republica utcán, a Sigma Center mellet jobra térnek

több

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

A Kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem az egyik legnagyobb állami felsőoktatási intézmény hazánkban. Továbbra is tratsa a hagyományt a kolozsvári egyetemnek amely 1919-ben készített. 1959 – ben a román Kolozsvőri Egyetem (amelynek a nev Babes volt) csatlakozott a magyar egyetemhez (Bolyai), és igy kapta az új nevet, Babes-Bolyai Egyetemen. De gyökerei a jezsuita kollégiumhoz is tartoynak, 1581-ben. Multikulturális formátumban őrizték meg mai napig is, minden részén találnak egyetemi állások magyar, román és német nyelven. A multikulturális karakter megkülömbözteti a Babes-Bolyai Egyetemet. Jelenleg 17 egyetemen hallgató magyar nyelven, 10 német és két angol. Magyar nyelven tanítnak kizárólag a protestáns teológia és a római


katolikus teológia egyetemeken.

Hivatalos oldal: http://www.ubbcluj.ro/ Cím:
Kogalniceanu nem. 1 Kapcsolattartó: 0264 / 40.53.00
Forrás: http://ro.wikipedia.org

több