Szállodák
Meteor

Cím: B-dul. EROILOR NR.29, CLUJ-NAPOCA
 


Meteor Szálloda 2001-ben volt felszerelve és használatba adva, és egy 1400-ból való épület földszínére volt építve, amely történelmi emlékmű közé van sorolva.


A szálloda Kolozsvár polgári központjában helyezkedik el, elötte gyalogos terület fekszik, ahol két szökőkút és a Lupa Capitolina, Anyafarkas Romulus és Remus szobor található, amelyet Roma adományozta 1921 szeptember 28-án.


Meteor Szálloda 33 szobával rendelkezik, amelyből 3 egyágyas, 24 kétágyas, 3 háromágyas és 3 lakosztály, mindegyik 3 csillagos kategoriába sorolva.


A Meteor Étterem egy 120 személyes helyiséggel rendelkezik, ugyanakkor egy 30 illetve 40 helyes szalonnal, amelyeket különböző szemináriumokra, kisebb konferenciákra illetve találkozókra lehet használni.A nyári periódusban azonban a szálloda 2 terasszal is rendelkezik, egy belső, meghitt hangulatú terasszal, illetve egy külsővel, amelyik a szálloda előtti sétányon található, Hősők sétányán, különösen a turistáknak ajánlva.

Elérhetõség / Helymeghatározás:

A szálloda Kolozsvár központjában helyezkedik el, így minden intézmény és általános érdekeltségű célpontok közelében található. A Vonatállomástól 1.5 km-re, a Buszpályaudvartól körülbelől 5 percre, illetve 4 km-re, vagyis 10-15 percre a Repülőtértől.

A szálloda közelében található a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal, a Megyeháza és a Megyei Tanács, a Kulturális Diákház, Babes-Bolyai Tudományegyetem, 12 bankfiók, korházak és klinikák.

Turisztikai központok a szálloda közelében: Történelmi központ, Központi Park, Botanikus kert, Szent Mihály Katedrális, Román Ortodox Katedrális, Román Nemzeti Színház és Opera, Múzeumok.

Meteor Szálloda a következő szolgáltatásokat nyújtja turistáinak: minibár, hordozható klíma, telefon nemzetközi hívásokkal, kábeltelevizió, tűzjelző minden szobában, hajszárító, fax, wirelesses internet, és laptop

A reggeli svédasztal formában áll a vendégek rendelkezésére és bele van foglalva az árba.

Csoportoknak vagy azoknak akik több mint 5 nappi szállást fizetnek be 15 %-os kedvezményben részesülnek

Kolozsvártól a Tordai Sóbányáig

Amikor meglátogatja Kolozsvárt, fontos tudni, hogy a szépségek Erdélyben nem csak a belvárosban találhatók. Ezzel szemben, egy utazással az Erdélyi fővárosban egy másik érdekes helyet a megyében látogathat meg, bárki, aki szeretne egy nagy turisztikai élményt.


Az egyik érdekes látnivaló, a Kolozs megyei Torda Sóbánya. Található 30.4 km-re Kolozsvár, Tordáig autóval közel 30 perc alatt jutt óda. Odáig, át fog menni Feleacu és Tureny falun, és találja meg a sóbányát Torda közelében.


A sóbánya látogatható hétfőtől vasárnapig, 9:00-17:00 óra között, de az utolsó hozzáférés 15:00 van. Nevezési jegyárak 15 RON felnőtteknek és 8 RON gyermekek számára. Lehet bérelni hajókat 20 percre 10 lejel.


Ha belépnek akkor biztosan túlterheltek amit a természet, az emberekkel mellett, sikerült ott csinálnia. A belső út kezdődik a Franz Josef galériával, egy folyosó ami több száz méter hosszú, és végez a lift előtt. Lefelé, 80 m mélyre, eléri a Rudolf bányát, amely a legnagyobb föld alatti üreg az országban. Az emberek játszanak bowlingot, golfot vagy kosárlabdát.


A Rudolf bányában van egy amfiteátrum vájva a sóba, és mintegy 200 fűtött ülőhely, amelynek a hőmérséklete 10-12 Celsius fok. Megy egy másik 120 m le a Rudolf bányában, egy másik liftel, megtalálja a Teresa bányát, mely otthont ad a sós tónak, amely felett át sétálhat a hídon, vagy lehet csonakázni egy hajóval.


A Torda só lerakat fel vannak fedezve a római idők óta, de a bánya volt nyitva a közönségnek 1992-ben, miután nyert mérföldkő állapotát. A megnyitás előtt, az első 526 méteren a Ferenc József Galériának használták sajt raktárnak.


Idővel, a Só Bánya otthont adot sok eseménynek, mint például koncertek, videofelvételek vagy film vetítések.


A 2012-es országos verseny "Cele bune sa se adune" (nyersfordításban : "A legjobbak összeáljanak"), a tereprendezés projekt a sóbányának és a Durgau sós tavak terület nyerte el a díjat a legjobb turisztikai projekt az országban.


Ez a történelmi sóbányászat múzeum az egyik legszebb látnivaló Erdélyben, amelyet évente meglátogatja van több millió román és külföldi turisták. Ezen a területen, vannak egyéb fontos látványosságok is, mint például a Tordai szoros, Potaissa római tábor vagy Turda fürdők.


több

Erdei Hoia Kolozsváron

Erdei Hoia Kolozsváron

A Hoia Erdő Kolozsváron sok zöld tereket és helyeket nyujt, ahol különböző tevékenységek kerülnek sorra és rendezvényeket terveznek, van készitve egy mountain bike ösvény is.

Északi lejtőjét borítja vegyes erdő gyertyános, kukorica, mogyoró, alma, vad akác, tölgy és így tovább, sok virágzó rétek, ahol rendszeresen különböző koncerteket rendeznek.
A Hoia erdő világszerte ismert a paranormális jelenségek miat, de kevés tudományosok vizsgálták. Azonban 1968-ban egy kolozsvári fényképezet egy UFO – t, a fényképet hitelesnek nézet ki, a szakértők véleménye szerint.

További informacio a Hioa Erdőről

több

Gyalogos út közepén keresztül Kolozsvár

Gyalogos út közepén keresztül Kolozsvár

Az útvonal követi a lépést, hogy menjen át a legfontosabb történelmi piac belvárosában Kolozsváron. Az utvonal körülbelül 2 óra, attól függően változik, hogy mennyi ideig töltnek el minden látnivalónál.


A távozás a Mihály Vitéz piactárről kezdödik ahol megcsodálhatja a két palotát amik a két oldalán vannak: a Szeky Palota és a Bobas Palota. A piac közepén a Vitéz Mihály szobrát lehet megfigyelni, körbevéve zöldterületel ás régi épületekel. A háttérben látható a hatalmas Piersic Mozo épülete. Onnan eljut az Avram Iancu piactére, onnan a Étefan cel Mare piactére, majd az Eroilor utcára, majd az Unirii Piactére és a Muzeum tére.

További információk a gyalogos útvonalról ClujTravel.com

több

Alexandru Borza Botanikus Kert

Alexandru Borza Botanikus Kert Cluj-Napoca

Mintegy 14 hektár területtel, az „Alexandru Borza” Botanikus Kert, Kolozsvár zöld foltja. A régi város köypontjának közelében található botanikus kert természeti látványt kinál, felosztva több szakaszra növényekel a világ minden tájáról.


A következő fontos pontokat meglátogathatja: cukornád, papirusz, mangrove, fa páfrány, rovarevő növények, eukaliptusz, pálma cukor, pálma Olaj és húsevő növények.
Botanikus Kert látogatható minden nap 8-19 óra közöt, és 9-17 közöt az üvegházak.

Megközelíthetég
A Constantin Brancusi utcából előre menve egész az első kereszteződésig jobra kanyarodnak. Ez első metszés pontnál be kanyarodnak a Brasoi utcára, ahol megint jobbra a Iosif Vulca utcára. A Republica utcán, a Sigma Center mellet jobra térnek

több