Szállodák
Lucy Star

Cím: Str. Giordano Bruno nr. 25-27 Cluj Napoca
Kapcsolat: Hotel langa Autogara Cluj
Telefon: 0264 43 59 43
0771 69 77 64
Fax: 0364 88 94 70
Mobil: 0751 11 11 60
 


Közelében található a vasútállomástól és 10 percre a belvárostól Lucy Star Hotel szobái saját fürdőszobával, légkondicionálóval és hangszigetelt, egy étteremmel és ingyenes parkolási lehetőséggel.

Hozzáférés a szobák keresztül egy biztonságos, új generációs, egy kódolt mágneses kártyát.

A szálloda épült, 2011-ben annak érdekében, hogy minden szoba új bútorokkal vintage stílusú és modern fürdőszoba található. Minden szoba síkképernyős TV-vel és ingyenes Wi-Fi-vel.

A Kolozsvár központja található, 800 méterre található, és könnyen megközelíthető a buszmegálló 1 perc sétára található a szállodától.

Helyi specialitásokat szolgálnak fel az étteremben és nemzetközi ételeket, többek között pizza. Az étterem nyitva minden nap 7-22.
Cluj Napoca - Romania

Elérhetõség / Helymeghatározás:

Hotel Lucy Star épülete Forduló halom 5 percre a központi pályaudvartól és 2 percre a buszpályaudvartól. A Kolozsvár központja található, 800 méterre található, és könnyen megközelíthető a buszmegálló 1 perc sétára található a szállodától.

Turisztikai foltok a környéken: Nemzeti Néprajzi Park Romulus Vuia, Citadella, Central Park, iskola őrök, a vasúti stadiontól.

Website Propriu: www.hotellucystar.ro

A szállodában az alábbi szolgáltatások

Felszereltség és szolgáltatások ingyenesen:
Egyedi falfűtés, egyénileg szabályozható.
Légkondicionálás egyedileg szabályozható.
Secure bejegyzés mágneses kártya szoba.
Füstérzékelő és tűzvédelmi rendszer az összes nyilvános helyeken.
Plazma TV.
Kábel TV, 70 programokkal.
Vezeték nélküli internet és kábel.
Étterem / pizzéria nyitva naponta 07:00 - 22:00 óra között.
Őrzött parkoló és videó ellenőrizni.
Csomag szoba - a recepción.
Széffel - a recepción.
Hajszárító, ruhaszárító, vasalódeszka, vasaló - igény szerint.
Ébredjen hívás a szobában - vétel be.
Újságok / magazinok ingyenes.
Megrendelések taxi.

Fizetett szolgáltatások:
nemzetközi telefon
Fax / Xerox.
Szolgáltatás mosás / vasalás ruhát.

TARIFE
TIP CAMERA PERSOANE       TARIF       TARIF WEEKEND
Room Single 1 105105 LEI 105105 LEI
Room Double 2 130130 LEI 130130 LEI
Matrimonial 2 130130 LEI 130130 LEI
Triple Room 3 180180 LEI 180180 LEI
Apartment 5 325325 LEI 325325 LEI
Afiseaza tarifele in: LEI USD EUR

Nemzeti Színház Cluj Napoca, Románia

Nemzeti Színház Cluj Napoca, Románia

Az épületet szeptember 7-8, 1906-ben avatták fel, egy pár év késés után. A Nemzeti Szinház épülette az Avram Iancu teren található, a hely a bécsi model után volt választva, vagyis a város falai közelében. Az épület homlokzata szecessziós stílusban van épitve.

1940-ben a színház menekült Temesvárra a Bécs diktál után. Ott maradt 1945-ig, amikor visszatért Kolozsvárra vezetetve Aurel Buteanu által.

A terem kapacitása 928, amely neo-barokk stílusban van épitve. A Nemzeti Színház épülete a Román Opera és a ''Lucian Blaga'' Nemzeti Színháznak adott otthont ezúttal. Minden második évben itt van megtartva a Nemzeti Színház Gála.

Cím: No. 24 Stefan cel Mare tér Kapcsolat: Telefon: 0264592826 E-mail: contact@teatrul-lucian-blaga.ro Hivatalos oldal: www.teatrulnationalcluj.ro

több

Karolina obeliszk - világi emlékmű Kolozsváron

Karolina obeliszk - világi emlékmű Kolozsváron

Karolina obeliszk a legrégebbi világi műemléke Kolozsvárnak.

Az Obelisk a Múzeum tér központi sétáló övezetáben található. Körülveszi középkori táj, régi épületek, teraszok és impozáns fák, az emlékmű épült Ferenc I császár és császárné Augusta Carolina látogatása után 1817 nyarán.

több

Mátyás Ház

A Mátyás Ház

Mátyás Király Emlékház egyik leglátogatottabb Kolozsvár célkitűzése, a kolozsvári piacterek és a Botanikus Kert mellett.

Mátyás Ház vagy a "Mehffy Ház" egy önkormányzati épület mely gótikus stílusban volt épitve a XV században. Ebben a házban – egy régi vendégház Kolozsváron - született február 23-án, 1443, Mátyás, Hunyadi Jánosa, nagy erdélyi fejedelem, fia. Mátyás volt a legnagyobb magyar király (1458-1490), akire emlékeznek ma dalok és legendák.

A Mátyás Ház Kolozsváron található, az azonos nevű utcán, a 6-os szám alat. Ez található a régi város központjában, közel a Múzeum térhez, a Mátyás Király, Virgil Fulica és Sextil Puscariu keresztútnál.

A Mátyás utcát alakították gyalogosá, ahol vásárokat tartanak gyakran a hagyományos román és a magyar termékek által termelt kisiparosok.

Program Mátyás Ház látogatást lehet tenni minden nap 10,00-16,00

több

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

A Kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem az egyik legnagyobb állami felsőoktatási intézmény hazánkban. Továbbra is tratsa a hagyományt a kolozsvári egyetemnek amely 1919-ben készített. 1959 – ben a román Kolozsvőri Egyetem (amelynek a nev Babes volt) csatlakozott a magyar egyetemhez (Bolyai), és igy kapta az új nevet, Babes-Bolyai Egyetemen. De gyökerei a jezsuita kollégiumhoz is tartoynak, 1581-ben. Multikulturális formátumban őrizték meg mai napig is, minden részén találnak egyetemi állások magyar, román és német nyelven. A multikulturális karakter megkülömbözteti a Babes-Bolyai Egyetemet. Jelenleg 17 egyetemen hallgató magyar nyelven, 10 német és két angol. Magyar nyelven tanítnak kizárólag a protestáns teológia és a római


katolikus teológia egyetemeken.

Hivatalos oldal: http://www.ubbcluj.ro/ Cím:
Kogalniceanu nem. 1 Kapcsolattartó: 0264 / 40.53.00
Forrás: http://ro.wikipedia.org

több