Szállodák
Lucy Star

Cím: Str. Giordano Bruno nr. 25-27 Cluj Napoca
Kapcsolat: Hotel langa Autogara Cluj
Telefon: 0264 43 59 43
0771 69 77 64
Fax: 0364 88 94 70
Mobil: 0751 11 11 60
 


Közelében található a vasútállomástól és 10 percre a belvárostól Lucy Star Hotel szobái saját fürdőszobával, légkondicionálóval és hangszigetelt, egy étteremmel és ingyenes parkolási lehetőséggel.

Hozzáférés a szobák keresztül egy biztonságos, új generációs, egy kódolt mágneses kártyát.

A szálloda épült, 2011-ben annak érdekében, hogy minden szoba új bútorokkal vintage stílusú és modern fürdőszoba található. Minden szoba síkképernyős TV-vel és ingyenes Wi-Fi-vel.

A Kolozsvár központja található, 800 méterre található, és könnyen megközelíthető a buszmegálló 1 perc sétára található a szállodától.

Helyi specialitásokat szolgálnak fel az étteremben és nemzetközi ételeket, többek között pizza. Az étterem nyitva minden nap 7-22.
Cluj Napoca - Romania

Elérhetõség / Helymeghatározás:

Hotel Lucy Star épülete Forduló halom 5 percre a központi pályaudvartól és 2 percre a buszpályaudvartól. A Kolozsvár központja található, 800 méterre található, és könnyen megközelíthető a buszmegálló 1 perc sétára található a szállodától.

Turisztikai foltok a környéken: Nemzeti Néprajzi Park Romulus Vuia, Citadella, Central Park, iskola őrök, a vasúti stadiontól.

Website Propriu: www.hotellucystar.ro

A szállodában az alábbi szolgáltatások

Felszereltség és szolgáltatások ingyenesen:
Egyedi falfűtés, egyénileg szabályozható.
Légkondicionálás egyedileg szabályozható.
Secure bejegyzés mágneses kártya szoba.
Füstérzékelő és tűzvédelmi rendszer az összes nyilvános helyeken.
Plazma TV.
Kábel TV, 70 programokkal.
Vezeték nélküli internet és kábel.
Étterem / pizzéria nyitva naponta 07:00 - 22:00 óra között.
Őrzött parkoló és videó ellenőrizni.
Csomag szoba - a recepción.
Széffel - a recepción.
Hajszárító, ruhaszárító, vasalódeszka, vasaló - igény szerint.
Ébredjen hívás a szobában - vétel be.
Újságok / magazinok ingyenes.
Megrendelések taxi.

Fizetett szolgáltatások:
nemzetközi telefon
Fax / Xerox.
Szolgáltatás mosás / vasalás ruhát.

TARIFE
TIP CAMERA PERSOANE       TARIF       TARIF WEEKEND
Room Single 1 105105 LEI 105105 LEI
Room Double 2 130130 LEI 130130 LEI
Matrimonial 2 130130 LEI 130130 LEI
Triple Room 3 180180 LEI 180180 LEI
Apartment 5 325325 LEI 325325 LEI
Afiseaza tarifele in: LEI USD EUR

Kolozsvártól a Tordai Sóbányáig

Amikor meglátogatja Kolozsvárt, fontos tudni, hogy a szépségek Erdélyben nem csak a belvárosban találhatók. Ezzel szemben, egy utazással az Erdélyi fővárosban egy másik érdekes helyet a megyében látogathat meg, bárki, aki szeretne egy nagy turisztikai élményt.


Az egyik érdekes látnivaló, a Kolozs megyei Torda Sóbánya. Található 30.4 km-re Kolozsvár, Tordáig autóval közel 30 perc alatt jutt óda. Odáig, át fog menni Feleacu és Tureny falun, és találja meg a sóbányát Torda közelében.


A sóbánya látogatható hétfőtől vasárnapig, 9:00-17:00 óra között, de az utolsó hozzáférés 15:00 van. Nevezési jegyárak 15 RON felnőtteknek és 8 RON gyermekek számára. Lehet bérelni hajókat 20 percre 10 lejel.


Ha belépnek akkor biztosan túlterheltek amit a természet, az emberekkel mellett, sikerült ott csinálnia. A belső út kezdődik a Franz Josef galériával, egy folyosó ami több száz méter hosszú, és végez a lift előtt. Lefelé, 80 m mélyre, eléri a Rudolf bányát, amely a legnagyobb föld alatti üreg az országban. Az emberek játszanak bowlingot, golfot vagy kosárlabdát.


A Rudolf bányában van egy amfiteátrum vájva a sóba, és mintegy 200 fűtött ülőhely, amelynek a hőmérséklete 10-12 Celsius fok. Megy egy másik 120 m le a Rudolf bányában, egy másik liftel, megtalálja a Teresa bányát, mely otthont ad a sós tónak, amely felett át sétálhat a hídon, vagy lehet csonakázni egy hajóval.


A Torda só lerakat fel vannak fedezve a római idők óta, de a bánya volt nyitva a közönségnek 1992-ben, miután nyert mérföldkő állapotát. A megnyitás előtt, az első 526 méteren a Ferenc József Galériának használták sajt raktárnak.


Idővel, a Só Bánya otthont adot sok eseménynek, mint például koncertek, videofelvételek vagy film vetítések.


A 2012-es országos verseny "Cele bune sa se adune" (nyersfordításban : "A legjobbak összeáljanak"), a tereprendezés projekt a sóbányának és a Durgau sós tavak terület nyerte el a díjat a legjobb turisztikai projekt az országban.


Ez a történelmi sóbányászat múzeum az egyik legszebb látnivaló Erdélyben, amelyet évente meglátogatja van több millió román és külföldi turisták. Ezen a területen, vannak egyéb fontos látványosságok is, mint például a Tordai szoros, Potaissa római tábor vagy Turda fürdők.


több

Central Park Kolozsvár

Központi sétatér – parcul central


Megfelelö hely a sétara, mivel 900 méter hosszu, átszöve kövezett sétányokkal, tele padokkal és a végében van egy csendes tó ahol csonakázni lehet.
Mivel belvárosában található, a Központi sétatér könnyen azonosítható és elérhető. Ez található a Kis Szamos partján, az Independentei és Cardinal Iuliu Hossu utcák közöt.


Itt található a virágok és zöldterületek melet:
- Sátautcák padokkal a szélén
- szobrok és emlékművek
- kivilágított kosárlabdapálya és egyéb fitness felszerelések ingyen
- szökőkút körül padokkal és bekötőutakal
- a Kios tó, amelyen nyáron lehet csonakázni és télen korcsolyázni
- egy étterem a tó szélén, teraszal nyáron
- park kifejezetten gyermekek számára hintákal, csúszdákal és egyéb terek számukra


Több informacio a Központi sétatérről. – ClujTravel.com

több

Mátyás Ház

A Mátyás Ház

Mátyás Király Emlékház egyik leglátogatottabb Kolozsvár célkitűzése, a kolozsvári piacterek és a Botanikus Kert mellett.

Mátyás Ház vagy a "Mehffy Ház" egy önkormányzati épület mely gótikus stílusban volt épitve a XV században. Ebben a házban – egy régi vendégház Kolozsváron - született február 23-án, 1443, Mátyás, Hunyadi Jánosa, nagy erdélyi fejedelem, fia. Mátyás volt a legnagyobb magyar király (1458-1490), akire emlékeznek ma dalok és legendák.

A Mátyás Ház Kolozsváron található, az azonos nevű utcán, a 6-os szám alat. Ez található a régi város központjában, közel a Múzeum térhez, a Mátyás Király, Virgil Fulica és Sextil Puscariu keresztútnál.

A Mátyás utcát alakították gyalogosá, ahol vásárokat tartanak gyakran a hagyományos román és a magyar termékek által termelt kisiparosok.

Program Mátyás Ház látogatást lehet tenni minden nap 10,00-16,00

több

Erdei Hoia Kolozsváron

Erdei Hoia Kolozsváron

A Hoia Erdő Kolozsváron sok zöld tereket és helyeket nyujt, ahol különböző tevékenységek kerülnek sorra és rendezvényeket terveznek, van készitve egy mountain bike ösvény is.

Északi lejtőjét borítja vegyes erdő gyertyános, kukorica, mogyoró, alma, vad akác, tölgy és így tovább, sok virágzó rétek, ahol rendszeresen különböző koncerteket rendeznek.
A Hoia erdő világszerte ismert a paranormális jelenségek miat, de kevés tudományosok vizsgálták. Azonban 1968-ban egy kolozsvári fényképezet egy UFO – t, a fényképet hitelesnek nézet ki, a szakértők véleménye szerint.

További informacio a Hioa Erdőről

több