Panzió
Vila Parc

Cím: Bld. 1 Decembrie 1918 nr. 26, Cluj Napoca
Kapcsolat: Cazare Pensiunea Vila Parc - Cluj Napoca
Telefon: 0364-411804
Mobil: 0733-939064
 


Villa Park - Kolozsvár Cluj kínál szállást Central Park közelében, a belvároshoz közel található Kolozsvár - Cluj Szállás Központ - klinikák közelében Kolozsvár, Kolozsvár Spitalor területen. Kolozsvár Szállás a Villa Parkban

Elérhetõség / Helymeghatározás:

Szállás a Villa Park Panzió egy csendes helyen és tartozik a Grigorescu szomszédságában, az egyik a város lakó szomszédok. Közel Central Park, Városi Stadion, Sportcsarnok és Színház Magyar. Is, a történelmi Kolozsvár központjában érhető el, mindössze 5 perc alatt és klinikák található, 10 percre.

Website Propriu: www.vila-parc.ro

Felszereltség és szolgáltatások:

- Ingyenes vezeték nélküli internet és korlátlan
- TV, Kábel TV
- Minibár
- Hajszárító
- Vas ruhák
- Parkolás az udvarban
- Fax
- Xerox
- kontinentális reggeli (svédasztalos)
- választható (15 RON)
- 20 fős étkező, hogy lehet használni, mint egy konferenciatermet, szervező koktélokat, vagy ebéd és vacsora üzleti találkozók a vendéglátó

TARIFE
TIP CAMERA PERSOANE       TARIF       TARIF WEEKEND
Room Single 1 120120 LEI 120120 LEI
Dupla egyszemelyes 1 120120 LEI 120120 LEI
Room Double 2 140140 LEI 140140 LEI
Double Matrimonial 2 140140 LEI 140140 LEI
Apartment 4 180180 LEI 180180 LEI
Afiseaza tarifele in: LEI USD EUR

Karolina obeliszk - világi emlékmű Kolozsváron

Karolina obeliszk - világi emlékmű Kolozsváron

Karolina obeliszk a legrégebbi világi műemléke Kolozsvárnak.

Az Obelisk a Múzeum tér központi sétáló övezetáben található. Körülveszi középkori táj, régi épületek, teraszok és impozáns fák, az emlékmű épült Ferenc I császár és császárné Augusta Carolina látogatása után 1817 nyarán.

több

Piac Unió Kolozsvár

Piac Unió Kolozsvár - Unirii Tér

Az Unirii tér található Kolozsvár történelmi központjában, az egyik legrégebbi piacok közzé tartozva, tele történelemel és kultúrával. A piact felújították, és még inkább nagyvonalú sétáló helyet készotettek, mint eredetileg.
A legfontosabb turisztikai látnivalók
- Mátyás Király szobra
- Szent Mihaly templom
- Continental száloda régi epülete
- Város házza régi epülete
- Egyetemi könyvtár
- Müvészeti Muzeum
- Bánffy Kastély
- Régi Melody száloda.

Az utobi évekeben a tér volt minösitve mind zero pont a kolozsvárri fiatalok találkozásainak, valamint egyik legfontosab hely a napi események lebonyolitásában.

több

Bánffy kastély

Található 30 km távolságra Kolozsvúrtól, Bontida faluban, a Bánffy kastély egy látvány mitt nem szabad kihagyni, ha ellátogatnak Kolozsvárra. Ez lesz itt kezdőár irányban Kolozsvár-Dej, majd jobbra Bontida felé.

A Luxemburgi Zsigmond király adományozta a területet, ahogy a történészek mondják, a Bánffy családnak, és elkezdék, mintegy 1437 - ben, házépítést amely ma bizonyítja az időt. A Vár épitésse elosztodot körülbelül 100 év alatt és jelentős változásokon ment keresztül. A palota épült a legnagyobb Erdélyi arisztokrata családnak, Bánffy családnak.

Ahhoz, hogy látogassa meg a Bánffy Kastélyt díjat kell fizetnie 2 RON / fő.

A bejáratnál van egy parkolóhely az autóknak. – ClujTravel.com

több

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

A Kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem az egyik legnagyobb állami felsőoktatási intézmény hazánkban. Továbbra is tratsa a hagyományt a kolozsvári egyetemnek amely 1919-ben készített. 1959 – ben a román Kolozsvőri Egyetem (amelynek a nev Babes volt) csatlakozott a magyar egyetemhez (Bolyai), és igy kapta az új nevet, Babes-Bolyai Egyetemen. De gyökerei a jezsuita kollégiumhoz is tartoynak, 1581-ben. Multikulturális formátumban őrizték meg mai napig is, minden részén találnak egyetemi állások magyar, román és német nyelven. A multikulturális karakter megkülömbözteti a Babes-Bolyai Egyetemet. Jelenleg 17 egyetemen hallgató magyar nyelven, 10 német és két angol. Magyar nyelven tanítnak kizárólag a protestáns teológia és a római


katolikus teológia egyetemeken.

Hivatalos oldal: http://www.ubbcluj.ro/ Cím:
Kogalniceanu nem. 1 Kapcsolattartó: 0264 / 40.53.00
Forrás: http://ro.wikipedia.org

több