Panzió
Verde

Cím: Str. Dunarii la numarul 172, Cluj Napoca
 


Verde Panzió Kolozsváron kínál 3 *** szállást. 14 szobával rendelkezik ebből 8 kétágyas szoba, 2 kétágyas szoba, 2 egyágyas szoba és 2 háromágyas szobákban. Ezek közül 8 szoba egyedileg légkondicionált  és 6 erkélyes szoba. Minden szoba felszerelt fürdőszobțval, zuhanyzóval, hajszárító, tv, lcd, internet-hozzáféréssel és minibárral. A Panzió nyújt: bárt, étteremet, teraszt és parkolót video felügyeletel. Akciós ajánlatok reggeli nélkül vannak. A szálló nem dohányzó, csak az étterem és a szobák erkéllyel elő a dohányzás az erkélyen. Kínálunk fizetett szolgáltatásokat: mosás, vasalás, fax, fénymásoló.

Elérhetõség / Helymeghatározás:

A Verde Panzió Kolozsváron 3-csillagos panzió a Julius Mall mellet. A Panzió található, a tavak közelében, a Iulus Mall Shopping Centre mellet, a ExpoTransilvania és Sellgros közelében. Szintén a Verde Panzió található mintegy 4,5 km-re a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtértől és 2,5 km-re az Ambient üzlettől.

TARIFE
TIP CAMERA PERSOANE       TARIF       TARIF WEEKEND
Room with 1 bed 1 130130 LEI 130130 LEI
Room with 2 beds 2 140140 LEI 140140 LEI
Double Matrimonial 2 140140 LEI 140140 LEI
Triple Room 3 160160 LEI 160160 LEI
Room 4 pers 4 200200 LEI 200200 LEI
Afiseaza tarifele in: LEI USD EUR

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

A Kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem az egyik legnagyobb állami felsőoktatási intézmény hazánkban. Továbbra is tratsa a hagyományt a kolozsvári egyetemnek amely 1919-ben készített. 1959 – ben a román Kolozsvőri Egyetem (amelynek a nev Babes volt) csatlakozott a magyar egyetemhez (Bolyai), és igy kapta az új nevet, Babes-Bolyai Egyetemen. De gyökerei a jezsuita kollégiumhoz is tartoynak, 1581-ben. Multikulturális formátumban őrizték meg mai napig is, minden részén találnak egyetemi állások magyar, román és német nyelven. A multikulturális karakter megkülömbözteti a Babes-Bolyai Egyetemet. Jelenleg 17 egyetemen hallgató magyar nyelven, 10 német és két angol. Magyar nyelven tanítnak kizárólag a protestáns teológia és a római


katolikus teológia egyetemeken.

Hivatalos oldal: http://www.ubbcluj.ro/ Cím:
Kogalniceanu nem. 1 Kapcsolattartó: 0264 / 40.53.00
Forrás: http://ro.wikipedia.org

több

Erdei Hoia Kolozsváron

Erdei Hoia Kolozsváron

A Hoia Erdő Kolozsváron sok zöld tereket és helyeket nyujt, ahol különböző tevékenységek kerülnek sorra és rendezvényeket terveznek, van készitve egy mountain bike ösvény is.

Északi lejtőjét borítja vegyes erdő gyertyános, kukorica, mogyoró, alma, vad akác, tölgy és így tovább, sok virágzó rétek, ahol rendszeresen különböző koncerteket rendeznek.
A Hoia erdő világszerte ismert a paranormális jelenségek miat, de kevés tudományosok vizsgálták. Azonban 1968-ban egy kolozsvári fényképezet egy UFO – t, a fényképet hitelesnek nézet ki, a szakértők véleménye szerint.

További informacio a Hioa Erdőről

több

Museum of Art - Bánffy palota

Művészeti Múzeum

A Művészeti Múzeum a Bánffy-Palota épületében található, Kolozsvár régi központjában, az Unirii Piactérnél a 30-as szám alat, a Melody szálloda épülete és a Maniu utca közöt.
1951-ben alapították, és 1956 óta müködik a Bánffy Palota épületében, a legnagyobb barokk épület Kolozsváron. Az épület épült mint a lakóhelye az Erdély kormányzónak - Bánffy György - 1774 – 1785 közütt, JE Blaumann építész tervei után. Kő díszítéssel és egy sor nagy szobrokal van kidiszitve készítve Anton Schuchbauer által.

Művészeti Múzeum Kolozsvár nyitva van
- Szerdától vasárnapig 10,00-17,00
- Hétfő és kedd nyilvános hozzáférés tilos (a múzeum zárva van)

Olvassa el a teljes cikket Művészeti Múzeum Kolozsvár

több

Piac Mihai Viteazu

Piac Mihai Viteazu-Cluj-Napoca

A Vitéz Mihály piac elöszür a Széchenyi tér nevet hordoszta. 1918-ban nevezték el a római uralkodó után, később az ő tiszteletére épült az impozáns szobor

több