Panzió
Paris

Cím: str. Paris, nr. 103-105, Cluj Napoca
Kapcsolat: Pensiunea Paris - Cluj Napoca
 


Függetlenül attól, hogy üzleti ügyben vannak, vagy kirándulnak, vagy csak látógatóban vannak Kolozsváron , a panziói szolgáltatás, kényelem miatt elindulás elött már visszavágyakoznak.
A panzió recepciója mindig szolgálatukra készenáll, nincs zárva, a szobák pedig 12 órai kezdettel szálláskészek. Ugyanakkor a panzió saját étteremmel is rendelkezik.

Elérhetõség / Helymeghatározás:

Paris Panzió Kolozsváron egy csendes helyes, közel a történelmi központhoz helyezkedik el, kocsival is könnyen elérhető, illetve a vendégek számára kellemes szálláshelységet biztósít.

Szolgáltatásaink : A szobák a következőkkel vannak ellátva :

saját fürdő
központifűtés
kábeltévé
internet

Az elszállásolás félpanziós rendszerben működik és kérésre igénybe lehet venni catering szolgáltatásait a saját étkezdéből. A szobák berendezése kényelmes, nyugott légkört és meghittséget biztosít.

További szolgáltatásaink :
nappali szoba
teljes felszereléssel ellátott konyha
konerenciaterem
könyvtár
fax , fénymásoló
10 helyes parkoló

Weekend rates :
Single 1 pat 80 RON / Night
Double 2 paturi 96 RON / Night
Tripla 3 paturi 120 RON / Night
Room 4 beds 4 pers. 144 RON / Night
_____________________________
Hostel 10 paturi 40 Ron/ Persoana

Bánffy kastély

Található 30 km távolságra Kolozsvúrtól, Bontida faluban, a Bánffy kastély egy látvány mitt nem szabad kihagyni, ha ellátogatnak Kolozsvárra. Ez lesz itt kezdőár irányban Kolozsvár-Dej, majd jobbra Bontida felé.

A Luxemburgi Zsigmond király adományozta a területet, ahogy a történészek mondják, a Bánffy családnak, és elkezdék, mintegy 1437 - ben, házépítést amely ma bizonyítja az időt. A Vár épitésse elosztodot körülbelül 100 év alatt és jelentős változásokon ment keresztül. A palota épült a legnagyobb Erdélyi arisztokrata családnak, Bánffy családnak.

Ahhoz, hogy látogassa meg a Bánffy Kastélyt díjat kell fizetnie 2 RON / fő.

A bejáratnál van egy parkolóhely az autóknak. – ClujTravel.com

több

Falumúzeum Kolozsváron

Falumúzeum Kolozsváron

A falumuzeum a Hoia erdő mellet van elhelyzve ami Kolozsvár egyik leg gazdagab és legnagyob erdöje. Domborzata a város központjából indul.

A kolozsvári náprajzi sétatér az első szabadtérri muzeum Romániaban, a hatodik Europában.

A múzeum látogatható keddtől - vasárnapig (hétfőn zárva) 9.00 - 17.00 óra között (utolsó belépés 16.00)
1929-ben alapitotta Romulus Vuia tanár, két tematikus részre van osztva: az egyik bemutasa a müszaki berendezéseket ami 30 müszaki berendezés és 6 mühelyből él, a második rész a közönságes háztartést és népmüvészeti müemlékeket mutat be 12 külombözü erdelyi tájról.

A sétatéren bemutatot helyiségek Beszterce, Máramaros, Erdélyi Alföld, Oras, Naszod, a Bran, Zord és Görgény.

több

Tó Chios Kolozsváron

Chios Kolozsváron - A Kiosz tó – Lacul chios
Egy séta után a parkban, a Kiosz tó partján levő padok ideális a pihenésre és a kis sziget csodálására mely a közepén található, a vadkacsák csodálására - amelyek évek óta a tavan laknak, vagy a mozgó csónakok és vízibiciklik melyek lassan ragyognak a vizen.

Nyáron lehet bérelni egy csonakot vagy vízibiciklit.

több

Mátyás Ház

A Mátyás Ház

Mátyás Király Emlékház egyik leglátogatottabb Kolozsvár célkitűzése, a kolozsvári piacterek és a Botanikus Kert mellett.

Mátyás Ház vagy a "Mehffy Ház" egy önkormányzati épület mely gótikus stílusban volt épitve a XV században. Ebben a házban – egy régi vendégház Kolozsváron - született február 23-án, 1443, Mátyás, Hunyadi Jánosa, nagy erdélyi fejedelem, fia. Mátyás volt a legnagyobb magyar király (1458-1490), akire emlékeznek ma dalok és legendák.

A Mátyás Ház Kolozsváron található, az azonos nevű utcán, a 6-os szám alat. Ez található a régi város központjában, közel a Múzeum térhez, a Mátyás Király, Virgil Fulica és Sextil Puscariu keresztútnál.

A Mátyás utcát alakították gyalogosá, ahol vásárokat tartanak gyakran a hagyományos román és a magyar termékek által termelt kisiparosok.

Program Mátyás Ház látogatást lehet tenni minden nap 10,00-16,00

több