Panzió
Hostel Popan

Cím: Str.Gh.Marinescu Nr.9, Cluj Napoca
Telefon: 0740-00 45 34
 


Kolozsvári Szállás – Popan Hostel Panzió - Olcsó szállás Kolozsvárott www.pensiuneapopan.ro


A szállásegység 2 csillagos, a szállás kétágyas vagy egyágyas rendszerben működik.

Elérhetõség / Helymeghatározás:

Popan Hostel Panzió Kolozsvárott a GH.Marinescu út 9 szám alatt, 200 méterre Kolozsvár legfontosabb klinikáitól fekszik( Rákközpont, Sebészet1 és 2, Urológia, Idegsebészet, Ideggyógyászat, Neurópszichiátria, TBC, Fertőző betegségek), ugyanakkor közel van a Szívközponthoz, Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemhez, a Földrajzi Egyetemhez, Pszichológia Egyetemhez stb.

A Rekuperáló Korház körülbelöl 500-600 m, ugyanakkor a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal is 500 m távolságra van, 20 m a Hasdeu-nak nevezett diák kampusz, illetve Tokyo Japán Étterem, New Croco, Marty Cafe pizzázó.

Website Propriu: pensiuneapopan.ro

Olcsó és elérhető szálláslehetőségek mindenki számára. www.pensiuneapopan.ro


Szállásegységünk kellemes hangulata, modern berendezése és kényelme a megfelelő hely önök számára.


Szállásegységünk egyágyas, kétágyas illetve pot ágyas szállást tud ajánlani.  • konyha

  • vendégszoba

  • zuhanyzóval ellátott fürdőszoba 2 szoba számára

  • melegvíz és központifűtés

  • LCD kábeltelevizió minden szobában

  • kérésre hajszárító és vasaló

  • pontos ébresztés

  • Széf a recepciónál


A SZOBÁKBAN TILOS A DOHÁNYZÁS


Szobáink melegsége, tisztasága és ízléses berendezése kellemessé teszik önök tartózkodását Kolozsvárott.Szállás 13.00 kezdődik másnap reggel 11.00-ig

TARIFE
TIP CAMERA PERSOANE       TARIF       TARIF WEEKEND
Single ** 1 8080 LEI 8080 LEI
Double ** 2 9090 LEI 9090 LEI
Triple Room ** 3 130130 LEI 130130 LEI
Extra bed 1 4040 LEI 4040 LEI
Afiseaza tarifele in: LEI USD EUR

Listája Múzeumok Kolozsváron

Nemzeti Művészeti Múzeum - Unirii tér 30 – muzeul de arta
A legreprezentatívabb barokk épület Erdélyben 1774-1775 között épült. A múzeum ismert mint a Bánffy - Palota. A palota két részből áll. A múzeum gyűjteménye a dekoratív művészet (ezüst, keleti szőnyegek, korabeli bútorok), korabeli román és külföldi grafika.

A Néprajzi Múzeum - Str. Memorandum 21. - Muzeul satului
Alakult június 16-án 1922-ben, az egyik legfontosabb néprajzi múzeum Romániából. A múzeum gyűjteménye több mint 65.000 darabból áll. A kiállítást szervezve van szigorúan egy modern tervezésel, mely a látogatóknak reális ábrázolást nyujt az anyagi és szellemi Erdély kultúrájának és népességének. Ebben az épületben került sor 1894-1895 közöt a híres Memorandum Tárgyalás, amelyről írtak valamennyi európai újságok abban az időben.Nemzeti Múzeum Erdély története - Ctin Daicoviciu Street 2 – muzeul national al transilvaniei
Alakult November 23 - án, 1859-ben, amely egy gazdag örökségét tartalmaz, 336.130 darab amely Erdély történetát ábrázolya. Itt kerül bemutatásra egy fémtárgy 1973-ban feltalálva Aiud városban , amelynek életkora legalább 3000 év.MÚZEUM Emil Isac - Str. Emil Isac – muzeul emil isac
Alakult 1955-ben, egy évvel a költő halála után. Található az ő nevét viselő utcán, a múzeum működik a házban ahol lakott az Isaac család 1895 óta. A múzeum magában foglalja három szobát. A kitett dokumentumok a költő életát és munkáját mutassa be, az utóbbit szentelve van az apja emlékére, Dr. Aurel Isac ügyvéd, és a harmadik szoba tartósítva van pontosan. Ebben a szobában egy impozáns könyvtár mintegy 1700 könyvet különböző nyelveken tartalmaz, sokan közülük szignált a szerzőtől.

több

Ortodox Székesegyház Kolozsvár belvárosában

Az Avram Iancu téren található, a 18-as számnál, körüilvéve régi jelentős épitészeti és történelmi épületekel. Ezek közé tartoznak: Kolozs Megyei Tanács épület, Vad, Feleac és Kolozsvár Érsekség épülete, Kolozsvár pénzügyi és kincstári epülete, a román Opera és a Nemzeti Színház.


A Ortodox Nagyvárosi Székesegyház 1923 és 1933 között épült a George Constantin Pomponiu épitész által. A székesegyház egy turisztikai attrakció és fontos istentiszteleti hely,különösön az ünnepeken, mikor sok helyiek jönnek az istentiszteletre.

Az Ortodox katedrális látogatható minden nap. Ajánlatos, hogy a látogatók 12-18 között legyenek, mert, 8-12 és 18-20 orák közöt vallási szertartásokat tartanak itt.

Tudjon meg többet az Ortodox Nagyvárosi Székesegyházról. - ClujTravel.com

több

Bánffy kastély

Található 30 km távolságra Kolozsvúrtól, Bontida faluban, a Bánffy kastély egy látvány mitt nem szabad kihagyni, ha ellátogatnak Kolozsvárra. Ez lesz itt kezdőár irányban Kolozsvár-Dej, majd jobbra Bontida felé.

A Luxemburgi Zsigmond király adományozta a területet, ahogy a történészek mondják, a Bánffy családnak, és elkezdék, mintegy 1437 - ben, házépítést amely ma bizonyítja az időt. A Vár épitésse elosztodot körülbelül 100 év alatt és jelentős változásokon ment keresztül. A palota épült a legnagyobb Erdélyi arisztokrata családnak, Bánffy családnak.

Ahhoz, hogy látogassa meg a Bánffy Kastélyt díjat kell fizetnie 2 RON / fő.

A bejáratnál van egy parkolóhely az autóknak. – ClujTravel.com

több

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

A Kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem az egyik legnagyobb állami felsőoktatási intézmény hazánkban. Továbbra is tratsa a hagyományt a kolozsvári egyetemnek amely 1919-ben készített. 1959 – ben a román Kolozsvőri Egyetem (amelynek a nev Babes volt) csatlakozott a magyar egyetemhez (Bolyai), és igy kapta az új nevet, Babes-Bolyai Egyetemen. De gyökerei a jezsuita kollégiumhoz is tartoynak, 1581-ben. Multikulturális formátumban őrizték meg mai napig is, minden részén találnak egyetemi állások magyar, román és német nyelven. A multikulturális karakter megkülömbözteti a Babes-Bolyai Egyetemet. Jelenleg 17 egyetemen hallgató magyar nyelven, 10 német és két angol. Magyar nyelven tanítnak kizárólag a protestáns teológia és a római


katolikus teológia egyetemeken.

Hivatalos oldal: http://www.ubbcluj.ro/ Cím:
Kogalniceanu nem. 1 Kapcsolattartó: 0264 / 40.53.00
Forrás: http://ro.wikipedia.org

több