Panzió
Deja Vu

Cím: str.Ion Ghica nr.2 Cluj-Napoca
Kapcsolat: Pensiune - Hotel
 


A “Deja Vu” szellem alapja összevonni a múlt szokásait a modern világ újjításaival, hozzáadva a nemeslelkűséget, fegyelmet, képzeletet és melegséget, amelyek munkánk vezetői egy kivaló szint felé.

A “Deja Vu ” személyzete önálló kulturális hagyománnyal felruházott, tele vendégszeretettel, és olyan kapacitással, amely segítségével a vendégek kielégitésére törekszik, figyelembe véve minden apró részletet.
A “Deja Vu” személyzete ismeri azokat a technikákat , amelyek segitségével átalakíthatóvá vállnak az egyszerő napok életstílussá.
Mindez egy művészet , a személyzet saját tehetsége. Keresi mindenben a legjobbat, jobb helyeket teremtve, egyedüli kivánságuk az, hogy mindent megosszanak a vendégekkel.

Elérhetõség / Helymeghatározás:

A Deja Vu Panzió Kolozsvár egyik villanegyedében helyezkedik el, a Grigorescu negyedben, 5 percre a történelmi központtól.

A design és a belső díszítés Artnouveau stílusú elemeket, illetve XIX ik századi antik bútordarabokat tartalmaz.

Szolgáltatások:
-2 Delux típusú szoba nászággyal
-8 klasszikus kétágyas vagy nászágyas szoba
-3 lakosztály saját erkéllyel
-1 VIP lakosztály
Mindegyik lakterület rendelkezik légkondícionalóval, hűtőszekrénnyel,minibárral ,színestévével, kábeltévével és program dekódolóval, internettel, telefonnal, hajszárítóval, zuhanyzókabinnal, káddal, szagsemlegesítővel és illatósítóval.
Étterem kapacitása 40 hely
Kávézó kapacitása 16 hely
Borospince ̵ Multifunkcionális terem üzleti összeüllésekre illetve gyűlésekre használható, 20 helyes kapacitással.
6 helyes ingyenes parkoló
Pótszolgáltatások a vendégek számára:
-mosodai és vasalási szolgáltatások
-számítógép és video bérlési lehetőség
titkársági szolgáltatások : fénymásolás, fax fogadása és küldése , dokumentumok szerkesztése
-üzenetek fogadása és átadása a vendégeknek
-room ̵ service
-közlekedési járművekre (repülő, autobusz, mikrobusz)jegyfoglalási lehetőségek
-gépkocsi bérlés
-taxi
-ébresztés a vendégek kérésére
-turisztikai és kulturális információk
-értékes tárgyak megőrzése
-csomagelszállító szolgáltatás

Turista útvonal: Kolozsvár - üdülőhely Belis-Fântânele

Kolozs megye szépségei az egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb az egész országban, mert ritkán találn helyeket, ahol úgy érzi, hogy jobban kapcsolódik a természethez, mint az Erdély szívében. Az egyik legfőbb turisztikai látványosságok tözzé tartozik a Belis- Fântânele üdülőhely is, ahol a turisták csodálhasák a toót amely tartozik egy kiemelkedő tájnak.


Kezdve Kolozsvártól, hajtania kell 63 mérföldöt egész a Belis tóig, távolság fedezhető körülbelül egy órán belül. Az útvonal kimegy Kolozsvártól Nagyváradig, az E60-es úton, és a Floresti Gilău, Capusu Mare települések között. Az utóbbi után, az útvonal elhagya az E60-as utat és balra kanyarodik a 108C-as utra, a Manastireni város felé, ahol belép a 103C utra. Rasca falu után, Belisre ér.


Szállás található minden zsebre. De nem megy oda a panziókért. Belis - Fântânelere megy a természetért. Ez a tökéletes hely a turisták számára, akik szeretnének leszokni a város zajától és pihenjenek néhány napot körülváve a kristálytiszta vízzel, illatos fákkal, hívogató szellővel és csendes szélle.


A tó mellet található a Fântânele Belis gát impozáns épülete, amely 95,50 m magas, 400 m hosszú és 264 m széles a tövénél. A gát épült a Meleg Szamos meder alatt 1970-1974 között, amelynek vízenergia célja volt.


A gát kivitelezés során, a Belis ősi lakói kellett költöznie a jelenlegi faluból, mert a vizek söpörték az egykori településeket. Ők már nem látható ma, mint az aszályos időkben, amikor a víz szintje csökken sokat. A legismertebb az egykori alsó Giurcuta falu templomjának a romjai.


Azok számára, akik tervezik, hogy maradnak néhány napig ebben a sarkában a paradicsomnak, akkor figyelembe kell venni néhányat a következő látnivalók és műemlékek megtekintésére: erődtemplom a Văleni, a Virágok réte, Radesei vár, Medve barlang, Alunu barlang, Meleg Szamos Szoros, Sárkány -barlang, Horea fenyője a Scoruset edrőben vagy a Ponor kő barlang.


Inne elérhető a Răchiţele vízesés (Valul Miresei) amely található 30 km-re Belistől. Ez a vízesés 50 m magas, és két szakaszban esik. A hely körül egy legenda van, hogy a menyasszony az esküvője napján leesett a sziklákról, és a fátyol maradna lóg. A vendégek könnyei alkották a vizessést.


Egy másik érdekes hely, 15 km-re van Belistöl, Rogojel községben. Íde néhány Sequoia fákat hoztak és ültetett Kaliforniából, Amerikából. Látva ezeket a fákat nyűgözi le a turistákat, mert magasak, és elérik a 140 métert.


A természetes szépség a területnek elég ajánló, mint a tökéletes hely minden turistának, vagy nyaralásra, vagy egy egyszerű hétvégi kiruccanásra.


több

Bánffy kastély

Található 30 km távolságra Kolozsvúrtól, Bontida faluban, a Bánffy kastély egy látvány mitt nem szabad kihagyni, ha ellátogatnak Kolozsvárra. Ez lesz itt kezdőár irányban Kolozsvár-Dej, majd jobbra Bontida felé.

A Luxemburgi Zsigmond király adományozta a területet, ahogy a történészek mondják, a Bánffy családnak, és elkezdék, mintegy 1437 - ben, házépítést amely ma bizonyítja az időt. A Vár épitésse elosztodot körülbelül 100 év alatt és jelentős változásokon ment keresztül. A palota épült a legnagyobb Erdélyi arisztokrata családnak, Bánffy családnak.

Ahhoz, hogy látogassa meg a Bánffy Kastélyt díjat kell fizetnie 2 RON / fő.

A bejáratnál van egy parkolóhely az autóknak. – ClujTravel.com

több

Piac - Avram Iancu

Avram Iancu tér – piata avram iancu

Az Avram Iancu tér az egyik legszebb régi piac Kolozsváron. A piac tele van történelemel és kultúrával, található a város központjában

több

Piac Mihai Viteazu

Piac Mihai Viteazu-Cluj-Napoca

A Vitéz Mihály piac elöszür a Széchenyi tér nevet hordoszta. 1918-ban nevezték el a római uralkodó után, később az ő tiszteletére épült az impozáns szobor

több