Panzió
Caramell

Cím: Str. Regina Maria, nr. 15 Cluj Napoca
Kapcsolat: Colonia Borhanci - cart. Gheorgheni
 


A Caramell Panzió összevonja a négycsillagos szintnek megfelelő belső térség kecsedségét és eleganciáját a körülvevő zöld természettel. Különlegességét a panzió klasszikus vonala, a kellemes és nyugtató légkör, illetve a természetes fény és a csodálatos kilátás adja.

Elérhetõség / Helymeghatározás:

A Caramell Panzió a Györfalvi negyedben, Borhanci nevezetű részén, sok zöldövezettel körülvéve , csendes helyen fekszik.

Caramell Panzió 5 percre van a kijárat hajtás Bukarest és szintén pár percre, a következő látnivalók és intézmények:
- Ház Rádió
- Július Mall bevásárlóközpont
- Nemzeti Színház
- Pénzügyi Igazgatás
- Kolozsvár Bíróság
- Court of Appeal és Bírósági
- Ortodox Székesegyház Főegyházmegyei
- Katonai és Katonás Ház Kórház

 

Caramell Panzió 5 percre van a Bukarest felé kijárat és szintén pár percre a következő látnivalók és intézmények:

- Rádió Ház

- Július Mall bevásárlóközpont

- Nemzeti Színház

- Pénzügyi Igazgatás

- Kolozsvár Bíróság

- Court of Appeal és Bírósági

- Ortodox Székesegyház Főegyházmegye

- Katonai Kórház és Katonás Ház

Ajánlunk :
- légkondicionálóval ellátott szobák(8 euro /nap)
- széffel ellátott szobák -ingyen hasznalat
- wirelesses internet -ingyen hasznalat
- rádióval és hidromasszázzsal ellátott zuhanyzókabin
- hajszárító


- feher agynemu es torulkozo
- ingyen parkolasi lehetoseg , salyat parkolobanExkluziv nemdohanyzo szobak.

 

SZUPER AJÁNLAT!!
Egyágyas szoba 90 LEI / NIGHT
Kétágyas szoba 100 lei / éjszaka
DOUBLE TWIN szoba 100 lei / éjszaka
APARTMAN 2 PERS 160 lei / éjszaka
APARTMAN 3 PERS 180 lei / éjszaka
APARTMAN 4 PERS 210 lei / éjszaka
* Készpénzfizetés recepción

Látogasson el a Tordai szoroshoz, induló Kolozsvár

Természetvédelmi terület 1938 óta, a Tordai Szoros 33,9 km-re található Kolozsváról, autóval kevesebb mint 40 perc. A Tordai Szoros szerepel az UNESCO-listán, a legfontosabb természeti emlékek között a világban. Itt, a régészek találtak maradványokat az emlősöktől, a rézkor, bronzkor és a vaskor.


A természet szerelmeseinek, akik ellátogatnak Kolozsvárra, a Kolozsvár – Tordai Szoros lehet egy nagyon jó módja annak, hogy eltölteni egy napot és csodáljanak egy gyönyörű természeti tájat. A városból, az útvonalat követi a DN60-as utat egész Tordáig. Innen, megy a DN1-es uton (E81), röktön miután elhagya Tordát FehérVár felé . Kövesse Vitéz Mihály falut, ahol a kövezett út vezet a célhoz.


A Tordai Szoros mintegy 1270 m hosszú, és történt, felmerült ennek eredményeként az intézkedés az erózió folyó Hasdat a jura mészkőbe. A maximális magasságot amit elér a sziklák 250 m és kínál vendégei látványos díszleteket.


Mint elhelyezés, a Tordai Szoros aTorockói -hegység északi részén található, az Erdélyi-középhegységben. Ez csak egy a 22 szoros közül amik a Torockói –hegységben találhatok.


A Torda szoros nevezetességei mintegy 60 barlang a területen, amelyek közül a leghosszabb 120 m mérő. Ezeket a barlangokat használták a múltban, mint búvóhelyek, a tatár támadások előtt. A legfontosabb ezek közül a Peştera Liliecilor, Peştera Cuptorului, Peştera Calaştur, Peştera Cetatea Mare şi Grota lui Hill.


A Tordai Szoros táj magas sziklákbol és meredekböl, sziklás völgyekböl, éles gerincekböl, tornyokból, kövekből, boltívekből, stb. áll ossze. A Növény-és az állatvilág a Tordai Szorosban áll több mint 1000 növényből-és állatokból, néhány veszélyeztetett. Ezek közé tartozik a vad hagyma, szikla sas, tiszafa, berkenye és a szikla pillangó.


Az idegenforgalmi tájban esik a Tordai Szoros hétvégi ház is, amely található 1385 m magasságban. Épült 1935-ben, az épület egy középkori igen vonzók a turisták számára, akik szeretnék, hogy érezék közelebbre a természethez és a történelemhez ezen a téren. A Tordai Szoros beletartozik a hosszú listátban a turisztikai látványoságok közzé Erdélyben, köszönhetően a szépségének. Ezen a területen, a turisták meglátogathasák a Tordai Sóbányát, a Potaissa római tábor vagy a Felix Fürdőt.


több

Piac Unió Kolozsvár

Piac Unió Kolozsvár - Unirii Tér

Az Unirii tér található Kolozsvár történelmi központjában, az egyik legrégebbi piacok közzé tartozva, tele történelemel és kultúrával. A piact felújították, és még inkább nagyvonalú sétáló helyet készotettek, mint eredetileg.
A legfontosabb turisztikai látnivalók
- Mátyás Király szobra
- Szent Mihaly templom
- Continental száloda régi epülete
- Város házza régi epülete
- Egyetemi könyvtár
- Müvészeti Muzeum
- Bánffy Kastély
- Régi Melody száloda.

Az utobi évekeben a tér volt minösitve mind zero pont a kolozsvárri fiatalok találkozásainak, valamint egyik legfontosab hely a napi események lebonyolitásában.

több

Ortodox Székesegyház Kolozsvár belvárosában

Az Avram Iancu téren található, a 18-as számnál, körüilvéve régi jelentős épitészeti és történelmi épületekel. Ezek közé tartoznak: Kolozs Megyei Tanács épület, Vad, Feleac és Kolozsvár Érsekség épülete, Kolozsvár pénzügyi és kincstári epülete, a román Opera és a Nemzeti Színház.


A Ortodox Nagyvárosi Székesegyház 1923 és 1933 között épült a George Constantin Pomponiu épitész által. A székesegyház egy turisztikai attrakció és fontos istentiszteleti hely,különösön az ünnepeken, mikor sok helyiek jönnek az istentiszteletre.

Az Ortodox katedrális látogatható minden nap. Ajánlatos, hogy a látogatók 12-18 között legyenek, mert, 8-12 és 18-20 orák közöt vallási szertartásokat tartanak itt.

Tudjon meg többet az Ortodox Nagyvárosi Székesegyházról. - ClujTravel.com

több

Piac Mihai Viteazu

Piac Mihai Viteazu-Cluj-Napoca

A Vitéz Mihály piac elöszür a Széchenyi tér nevet hordoszta. 1918-ban nevezték el a római uralkodó után, később az ő tiszteletére épült az impozáns szobor

több