Panzió
Caramell

Cím: Str. Regina Maria, nr. 15 Cluj Napoca
Kapcsolat: Colonia Borhanci - cart. Gheorgheni
 


A Caramell Panzió összevonja a négycsillagos szintnek megfelelő belső térség kecsedségét és eleganciáját a körülvevő zöld természettel. Különlegességét a panzió klasszikus vonala, a kellemes és nyugtató légkör, illetve a természetes fény és a csodálatos kilátás adja.

Elérhetõség / Helymeghatározás:

A Caramell Panzió a Györfalvi negyedben, Borhanci nevezetű részén, sok zöldövezettel körülvéve , csendes helyen fekszik.

Caramell Panzió 5 percre van a kijárat hajtás Bukarest és szintén pár percre, a következő látnivalók és intézmények:
- Ház Rádió
- Július Mall bevásárlóközpont
- Nemzeti Színház
- Pénzügyi Igazgatás
- Kolozsvár Bíróság
- Court of Appeal és Bírósági
- Ortodox Székesegyház Főegyházmegyei
- Katonai és Katonás Ház Kórház

 

Caramell Panzió 5 percre van a Bukarest felé kijárat és szintén pár percre a következő látnivalók és intézmények:

- Rádió Ház

- Július Mall bevásárlóközpont

- Nemzeti Színház

- Pénzügyi Igazgatás

- Kolozsvár Bíróság

- Court of Appeal és Bírósági

- Ortodox Székesegyház Főegyházmegye

- Katonai Kórház és Katonás Ház

Ajánlunk :
- légkondicionálóval ellátott szobák(8 euro /nap)
- széffel ellátott szobák -ingyen hasznalat
- wirelesses internet -ingyen hasznalat
- rádióval és hidromasszázzsal ellátott zuhanyzókabin
- hajszárító


- feher agynemu es torulkozo
- ingyen parkolasi lehetoseg , salyat parkolobanExkluziv nemdohanyzo szobak.

 

SZUPER AJÁNLAT!!
Egyágyas szoba 90 LEI / NIGHT
Kétágyas szoba 100 lei / éjszaka
DOUBLE TWIN szoba 100 lei / éjszaka
APARTMAN 2 PERS 160 lei / éjszaka
APARTMAN 3 PERS 180 lei / éjszaka
APARTMAN 4 PERS 210 lei / éjszaka
* Készpénzfizetés recepción

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

Babes-Bolyai Egyetem Kolozsvár, Románia

A Kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem az egyik legnagyobb állami felsőoktatási intézmény hazánkban. Továbbra is tratsa a hagyományt a kolozsvári egyetemnek amely 1919-ben készített. 1959 – ben a román Kolozsvőri Egyetem (amelynek a nev Babes volt) csatlakozott a magyar egyetemhez (Bolyai), és igy kapta az új nevet, Babes-Bolyai Egyetemen. De gyökerei a jezsuita kollégiumhoz is tartoynak, 1581-ben. Multikulturális formátumban őrizték meg mai napig is, minden részén találnak egyetemi állások magyar, román és német nyelven. A multikulturális karakter megkülömbözteti a Babes-Bolyai Egyetemet. Jelenleg 17 egyetemen hallgató magyar nyelven, 10 német és két angol. Magyar nyelven tanítnak kizárólag a protestáns teológia és a római


katolikus teológia egyetemeken.

Hivatalos oldal: http://www.ubbcluj.ro/ Cím:
Kogalniceanu nem. 1 Kapcsolattartó: 0264 / 40.53.00
Forrás: http://ro.wikipedia.org

több

Museum of Art - Bánffy palota

Művészeti Múzeum

A Művészeti Múzeum a Bánffy-Palota épületében található, Kolozsvár régi központjában, az Unirii Piactérnél a 30-as szám alat, a Melody szálloda épülete és a Maniu utca közöt.
1951-ben alapították, és 1956 óta müködik a Bánffy Palota épületében, a legnagyobb barokk épület Kolozsváron. Az épület épült mint a lakóhelye az Erdély kormányzónak - Bánffy György - 1774 – 1785 közütt, JE Blaumann építész tervei után. Kő díszítéssel és egy sor nagy szobrokal van kidiszitve készítve Anton Schuchbauer által.

Művészeti Múzeum Kolozsvár nyitva van
- Szerdától vasárnapig 10,00-17,00
- Hétfő és kedd nyilvános hozzáférés tilos (a múzeum zárva van)

Olvassa el a teljes cikket Művészeti Múzeum Kolozsvár

több

Látogasson el a Tordai szoroshoz, induló Kolozsvár

Természetvédelmi terület 1938 óta, a Tordai Szoros 33,9 km-re található Kolozsváról, autóval kevesebb mint 40 perc. A Tordai Szoros szerepel az UNESCO-listán, a legfontosabb természeti emlékek között a világban. Itt, a régészek találtak maradványokat az emlősöktől, a rézkor, bronzkor és a vaskor.


A természet szerelmeseinek, akik ellátogatnak Kolozsvárra, a Kolozsvár – Tordai Szoros lehet egy nagyon jó módja annak, hogy eltölteni egy napot és csodáljanak egy gyönyörű természeti tájat. A városból, az útvonalat követi a DN60-as utat egész Tordáig. Innen, megy a DN1-es uton (E81), röktön miután elhagya Tordát FehérVár felé . Kövesse Vitéz Mihály falut, ahol a kövezett út vezet a célhoz.


A Tordai Szoros mintegy 1270 m hosszú, és történt, felmerült ennek eredményeként az intézkedés az erózió folyó Hasdat a jura mészkőbe. A maximális magasságot amit elér a sziklák 250 m és kínál vendégei látványos díszleteket.


Mint elhelyezés, a Tordai Szoros aTorockói -hegység északi részén található, az Erdélyi-középhegységben. Ez csak egy a 22 szoros közül amik a Torockói –hegységben találhatok.


A Torda szoros nevezetességei mintegy 60 barlang a területen, amelyek közül a leghosszabb 120 m mérő. Ezeket a barlangokat használták a múltban, mint búvóhelyek, a tatár támadások előtt. A legfontosabb ezek közül a Peştera Liliecilor, Peştera Cuptorului, Peştera Calaştur, Peştera Cetatea Mare şi Grota lui Hill.


A Tordai Szoros táj magas sziklákbol és meredekböl, sziklás völgyekböl, éles gerincekböl, tornyokból, kövekből, boltívekből, stb. áll ossze. A Növény-és az állatvilág a Tordai Szorosban áll több mint 1000 növényből-és állatokból, néhány veszélyeztetett. Ezek közé tartozik a vad hagyma, szikla sas, tiszafa, berkenye és a szikla pillangó.


Az idegenforgalmi tájban esik a Tordai Szoros hétvégi ház is, amely található 1385 m magasságban. Épült 1935-ben, az épület egy középkori igen vonzók a turisták számára, akik szeretnék, hogy érezék közelebbre a természethez és a történelemhez ezen a téren. A Tordai Szoros beletartozik a hosszú listátban a turisztikai látványoságok közzé Erdélyben, köszönhetően a szépségének. Ezen a területen, a turisták meglátogathasák a Tordai Sóbányát, a Potaissa római tábor vagy a Felix Fürdőt.


több

Piac - Avram Iancu

Avram Iancu tér – piata avram iancu

Az Avram Iancu tér az egyik legszebb régi piac Kolozsváron. A piac tele van történelemel és kultúrával, található a város központjában

több