A települések Kolozsvár közeláben lélegzetelállító tájakat, tavak és nyugalmat ajánlanak. Floresti látott erős városfejlesztést mert közel van Kolozsvárhoz, jelenleg az egyik legnépszerűbb nagyvárosi területe, Kolozsvárnak. Itt látogasson meg több műemléket nagy történelmi érték mint a Fetei Fellegvár, a George Sincai történész és filozófus mellszoborja, a katolikus templom amely épült a tizennegyedik - században, a Tauti fatemplom amely épült 1822-ben, és a Szent Dimitrie román plébániatemplom, amely 1830-1834 között épült. Azoknak, akik szállást keresnek Kolozsvár szélén választhatnak 3 és 4 szállást. A szolgáltatások között szerepel a kábel TV-vel, vezeték nélküli internet, telefon és minibár. Emellett egyes szállások ajánlanak parkolót, grillezési helyet és szabadtéri tevékenységeket.

 


Salistea falu fekszik egy dombos fennsíkon, a Faget Erdő mellett. Sok hagyományos házak, gazdaságok, golfpályák és egy állatkert, amely látogatható minden turista számára. Szállásnak választhat, itt a természetben, ábrázoló rusztikus panziókat amelyek a hely kínál felejthetetlen egy diszkrét, és nem zsúfolt.

 

 


A Baciu falu található a Kolozsvár erdők közelében, a Nádas bal partján, a Hoia erdő mellett. Miután régészeti vizsgálatok feltárt nyomait települések újkőkori és római időkben. A Baciu faluban látogasson el a fatemplomhoz és a "Bornemisza Matskássy" kastélyhoz amely épült 1804-ben. A szállás biztosítva van a panziók által, a természetethez közel, amely kombinálja az újt, a modernet és a hagyományost. Standard létesítmények a szobák saját fürdőszobával, vezeték nélküli internet, kábel TV és fűtés. Kínálnak még pavilon, terasz, grill és szabadtéri tevékenységekhez.