Spitalele de urgență din Cluj-Napoca

În municipiul Cluj-Napoca urgențele medicale pot fi tratate, pentru adulți, în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, strada Clinicilor nr. 3-5.

Copiii pot beneficia de servicii permanente de urgență în cadrul Unității de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, strada Moţilor nr. 68.

Aceste două unități medicale adresează urgențele locuitorilor orașului 24h/24, în toate zilele anului.

Mai puțin cunoscute sunt însă Centrele de Permanență din Cluj-Napoca, care asigură asistența medicală pentru urgențe minore, care nu pun în pericol imediat viața. Printre acestea se află febra, durerea de cap, diareea sau plăgile minore.

Astfel, se elimină supraalgomerarea spitalelor clinice de urgență, se reduc timpii de așteptare și se oferă diagnostice mai rapide.

Centrele de Permanență nu țin cont de statutul de asigurat al celui care se prezintă, iar el nu are nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de card de sănătate.

În Cluj-Napoca există două astfel de structuri, situate pe strada Horea nr. 78 (lângă Serviciul Județean de Ambulanță) și pe Aleea Băița nr. 9 (cartierul Gheorgheni).

În cazul în care aveți nevoie de mai multe informații medicale sau doriți să tratați urgențe medicale minore, vă puteți adresa acestor sateliți ai Unității de Primiri Urgenței.

Adresele Unităților de Primiri Urgențe:

Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, strada Clinicilor nr. 3-5

Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, strada Moţilor nr. 68

Centrul de Permanență Horea, str. Horea nr. 78

Centrul de Permanență Gheorgheni, Aleea Băița nr. 9

Sursă foto: Shutterstock.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu