Imagini din Clujul Vechi

  piețe din cluj

  Cum ar fi dacă vechea imagine a Clujului și cea nouă s-ar întrepătrunde? Care crezi că ar fi reacțiile oamenilor de atunci la înfățișarea de acum a orașului? Ei bine, câțiva clujeni s-au gândit că ar fi frumos să vedem o imagine de ansamblu, în care trecutul și prezentul să se întrepătrundă. Imaginile apar pe pagina de Facebook Vechiul Cluj și ilustrează magia orașului nostru, indiferent de perioada la care ne referim. Vă invităm să urmăriți câteva dintre aceste imagini, în cele ce urmează.

  Gara Cluj-Napoca 1900 – prezent

  gara-cluj-napoca

  SURSA FOTO: PAGINA DE FACEBOOK VECHIUL CLUJ

  Linii de tramvai și mașini moderne, în contrast cu primele autobuze, pe șasiu Ford, care făceau legătura între Gară și zona cartierului Mărăști de acum. În imagine se poate observa cum imaginea gării a rămas neschimbată de-a lungul timpului, însă și diferența dintre stâlpii de iluminat de atunci și cei de acum.

  Casa Matei Corvin

  casa-matei-corvin

  SURSA FOTO: PAGINA DE FACEBOOK VECHIUL CLUJ

  Casa Matei Corvin este considerată una dintre cele mai vechi clădiri din oraș. În imaginea din trecut, este înfățișată în anul 1890, după ce aceasta a fost restaurată și a fost dezvelită plăcuța comemorativă. În prezent, casa găzduiește o parte dintre cursurile Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca.

  Palatul Urania

  palatul urania

  SURSA FOTO: PAGINA DE FACEBOOK VECHIUL CLUJ

  Situat pe strada Horea, Palatul Urania a fost construit În 1910, asemănător Palatului omoim din Viena. Acesta conține cel mai vechi lift din oraș, unul vechi de peste 100 de ani. Liftul este încă funcțional și păstrează aerul aristocrat al acelei perioade, fiind confecționat din lemn masiv și decorat în interior cu oglinzi. Pentru clujeni, clădirea este cunoscută mai ales datorită cinematografului și a cofetăriei care au funcționat acolo de-a lungul timpului.

  Piața Unirii și hotelul Continental

  piata-unirii

  SURSA FOTO: PAGINA DE FACEBOOK VECHIUL CLUJ

  În imagine sunt portretizați soldați maghiari care stăteau la terasa hotelului Continental din Piața Unirii, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În spatele acestora, un polițist dirijează traficul. În contrast, se poate observa Piața Unirii în varianta modernă, și mașina din această perioadă.

  Citește restul articolului pe Bună Dimineața Cluj

  Sursa Foto: Pagina De Facebook Vechiul Cluj

  DISTRIBUIȚI