5 activități pe care trebuie să le faci la Cluj

Orașul Comoară are câte ceva pentru fiecare turist care îi pășește pe străzi. Și deși recomandăm să vizitezi obiectivele turistice clasice din oraș, îți recomandăm să îți creezi propriu itinerar, bazat pe acele obiective pe care chiar vrei să le vizitezi. De fapt, îți propunem să faci un compromis și, pe lângă vizitele pe care le faci ca turist, să iei în considerare cel puțin 3 dintre activitățile pe care urmează să ți le propunem.


Încearcă un preparat local

Fiecare regiune a țării are propriile delicatese culinare. Clujul a dat României varza a la Cluj, așa că ce motiv mai bun să încerci acest fel de mâncare la el acasă? Suntem convinși că-ți va plăcea gustul acesteia. Pe lângă acesta, însă, mai există preparate cunoscute preponderent în Transilvania, pe care ți le sugerăm: palanețele sunt delicioase atunci când sunt umplute cu prune, varză, brânză sau alte tipuri de umplutură. La desert, îți recomandăm gomboții cu prune sau papanașii ardelenești (fierți și tăvăliți prin pesmet).


Citește într-un hamac, în Parcul Central

Pentru că se anunță și temperaturi plăcute în viitorul apropiat, dacă plănuiești o călătorie la Cluj-Napoca, nu uita să treci prin Parcul Central. Îți recomandăm să ai la tine o carte bună și un hamac, pentru ca astfel să te poți bucura de un moment de relaxare în mijlocul unui oraș agitat. Parcul Central e cu siguranță zona boemă a orașului, în care poți să te încarci cu pozitivitate și voie bună.


Vezi un apus panoramic

Orașul de pe Someș are parte de câteva apusuri magice. Îți propunem să admiri magia din cer din unul din locurile cu vedere panoramică asupra orașului. Fie că urci dealul Feleacului, fie că optezi pentru celebrul deal al Cetățuii, din centrul Clujului, trebuie să vezi apusul la înălțime. Îți garantăm că te vei îndrăgosti de conturul clădirilor mângâiate de razele calde ale soarelui.


Lasă-te pierdut prin oraș

Știi care-i cea mai bună metodă de a descoperi un oraș nou? Să te pierzi pe străzile sale. Tocmai de aceea, îți recomandăm să lași harta acasă și să te lași plimbat de oraș. Vei putea descoperi așa locuri pe care s-ar putea să nu le descoperi altfel. Clujul are o mulțime de frumuseți ascunse în ceea ce privește clădiri frumoase, locuri spectaculoase și așa mai departe.


Descoperă cele mai interesante localuri

Nu în ultimul rând, te invităm să descoperi localurile inedite ale orașului. În Cluj, există o mulțime de baruri, bistro-uri și pub-uri care se pliază pe gusturile fiecăruia. E imposibil să nu găsești un local care să-ți fie pe plac.


Nu uita să incluzi cel puțin câteva dintre aceste activități în itinerarul pe care îl pregătești pentru următoarea vizită la Cluj-Napoca!


Sursa foto: Dennis Jarvis