Clujul, ca oraș de tranzit pentru vacanța ta

  cluj napoca

  De multe ori se întâmplă ca, atunci când vrei să mergi în vacanță, să apară câteva probleme care să te împiedice să ajungi acolo cât mai repede. Alteori, destinația spre care vrei să călătorești nu are un zbor direct din zona în care locuiești. Ce faci în aceste situații? Ori renunți, ori te adaptezi. Pentru că suntem adepții călătoriilor, ne place să credem că vei alege de fiecare dată varianta a doua, în care te adaptezi problemelor care îți ies în cale, pentru a reuși să ajungi la destinație. De fapt, despre asta vom vorbi în cele ce urmează: situația în care un oraș mare, precum Clujul, devine un mijloc pentru îndeplinirea unui scop; un oraș de tranzit pentru destinații mai îndepărtate. Așadar, dacă vrei câteva sfaturi despre cum să îți organizezi vacanța printr-un alt oraș, citește în continuare.

  Fă-ți planurile de vacanță

  Ca să pleci în vacanță, trebuie să îți faci planul de călătorie, nu-i așa? Ei bine, începe prin a-ți pregăti vacanța, începând cu plecarea de acasă și până la întoarcerea aici. Aceste planuri ar trebui să conțină, în mare, numărul de bagaje, deplasarea de acasă în orașul de plecare, deplasarea spre destinație, itinerariul vacanței și planul de întoarcere. Cumpără-ți biletele necesare și începe să te gândești la cum vei ajunge dintr-un loc în altul. În Cluj, spre exemplu, noi îți sugerăm să te deplasezi cu mașina personală, ca să ai un grad mai mare de independență în ceea ce privește ora de plecare (sau, mai precis, să nu fie nevoie să stai 19 ore în oraș doar pentru că nu era un autobuz mai târziu). Nu trebuie să te stresezi nici de mașină, odată ajuns în aeroport, pentru că o poți parca într-o parcare aeroport Cluj, unde va fi supravegheată și unde te va aștepta la întoarcere.

  Stabilește-ți nevoile

  Acum că ai planurile făcute, e important să îți stabilești nevoile pe care le ai în orașul de tranzit (în exemplul de față, Clujul). În mod cert vei avea nevoie de un local în care să poți mânca, pentru a te odihni sau relaxa înainte de călătorie. Odată ce știi exact ce vrei să faci în perioada dintre sosirea în oraș și plecarea din aeroport, poți începe să faci un plan de bătaie în acest sens. Îți recomandăm să nu lași sorții deciziile importante, în special dacă ești pentru prima dată în Cluj. Nu te baza că vei găsi o cameră la liber și nici că vei găsi imediat drumul spre aeroport. Documentarea e o fază importantă într-o călătorie reușită.

  Bucură-te de vacanță

  În final, tot ceea ce îți rămâne este să te bucuri de vacanța înspre care ai pornit, lăsând acasă toate grijile și problemele care îți cauzează stres. Vei avea timp suficient să le rezolvi când te întorci. Deocamdată, însă, trebuie să te relaxezi și să te bucuri de viață!

  Sursa foto: Paul Cosmin / Pixabay

  DISTRIBUIȚI