City break în Sibiu

  city break sibiu

  Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Transilvania. Orașul a cunoscut o creștere impresionantă a turismului odată cu câștigarea, în 2007, a titlului de Capitală Culturală Europeană. Însă, cu sau fără această distincție, orașul impresionează prin istoria sa și prin multitudinea obiectivelor turistice și a evenimentelor culturale ce se desfășoară pe tot parcursul anului aici.

  Dacă nu ai vizitat încă Sibiul, poți organiza un city break aici, deși cu greu te vei putea încadra în doar 2-3 zile pentru a-i exploata la maxim potențialul turistic. Dacă nu locuiești în România, poți ajunge aici cu avionul, în apropierea Sibiului existând un aeroport internațional, iar pentru a de deplasa prin oraș și prin împrejurimile sale, poți închiria o mașină direct de la aeroport. În plus, pentru a profita din plin de ceea ce oferă orașul, te poți caza la una dintre unitățile de cazare din Sibiu. În cazul în care nu știi ce să vizitezi în Sibiu, îți oferim câteva sugestii:

  Vizitează cetatea medievală a Sibiului

  Nu poți ajunge în Sibiu fără să vizitezi cetatea medievală a orașului, cu o vechime de peste 900 de ani și piețele acesteia. Piața Mică, Piața Mare, Piața Huet, „Orașul de Jos” sau Podul Mincinoșilor se numără printre cele mai frumoase locuri din oraș. Aici poți admira arhitectura clădirilor, care încă își păstrează stilul tradițional specific localităților săsești. Aici poți admira și turnurile de apărare sau turnurile vechilor meșteșugari ai urbei sau poți urca în Turnul Sfatului, de unde vei avea o panoramă superbă asupra Pieței Mari.

  De asemenea, îți recomand să te oprești la una dintre numeroasele cafenele și restaurante din aceste piețe, să bei o cafea și să savurezi gastronomia locală, ce este foarte apreciată de turiști.

  Participă la evenimentele culturale

  Sibiul este un oraș multietnic și multicultural unde au loc numeroase evenimente ce se desfășoară pe tot parcursul anului și care sunt incluse în agenda culturală a orașului, autoritățile locale având grijă să scoată în evidență tradițiile și obiceiurile specifice fiecărei etnii ce trăiește în oraș. Indiferent dacă vorbim despre zilele orașului, festivaluri de muzică, teatru sau expoziții artistice, aici vei găsi tot timpul un eveniment cultural la care să participi.

  Dacă în perioadă în care te afli în Sibiu, aici nu are loc niciun eveniment cultural, vei avea mai mult timp la dispoziție să vizitezi muzeele și galeriile de artă din oraș. Pe listat obiectivelor turistice de neratat include Muzeul Brukenthal, Muzeul Farmaciei, Biserica Evanghelică sau Casa Calfelor.

  Petrece timp în natură

  În Sibiu există și un parc superb, ideal pentru plimbări. Este vorba despre Parcul Cetății, primul parc al orașului. În plus, dacă îți rămâne timp, îți recomand să faci o vizită și la Muzeul Astra, muzeul etnografic al Sibiului, situat la câțiva kilometri de oraș. Acesta este amenajat în Parcul Natural Dumbrava Sibiului și este unul dintre cele mai mari astfel de muzee din țara noastră, ce adăpostește gospodării din diferite zone ale Transilvaniei.

  În apropierea Muzeului Astra se află și Grădina Zoologica din Sibiu, considerată a fi primul parc zoologic din România, ce a fost inaugurat în 1929. Aici vei putea admira peste 50 de specii de animale.

  Sursă foto: © Draghicich | Dreamstime.com

  DISTRIBUIȚI