City break în Târgu Mureș

  palatul administrativ din targu mures

  Târgul Mureș este unul dintre cele mai frumoase orașe din Transilvania. Deși nu este un oraș foarte mare, aerul său medieval și numărul mare de obiective turistice ce se află aici fac din acesta un loc ideal pentru un city brek.

  Există numeroase moduri în care puteți ajunge în celebrul oraș transilvan. Astfel, puteți opta între tren, autocar, mașină personală și avion, în Târgul Mureș existând un aeroport ce operează rute în mai multe orașe din Europa. Dacă ajungeți aici cu avionul, puteți opta pentru mașini de închiriat chiar din aeroport, pentru a vă putea plimba în voie prin oraș. În cazul în care nu ați apucat să vizitați Târgu Mureșul, în cele ce urmează vă oferim câteva motive pentru care să faceți acest lucru.

  Aerul medieval

  În Târgu Mureș se află o frumoasă cetate medievală ce îi oferă un aer apare orașului. Aceasta cuprinde o fortificație cu șapte bastioane unite între ele prin ziduri, construită în secolul al VII-lea, pe ruinele unei cetăți mai vechi. În interiorul acesteia se află Biserica Reformată, construită în stil renascentist și considerară un simbol al orașului fiind cea mai veche clădire din oraș. În prezent aceasta se află într-un proces de restaurare însă poate fi vizitată de către turiști.

  Numeroase obiective turistice

  În afara Cetății Medievale, în oraș există numeroase alte obiective turistice pe care merită să le vizitați. Iar pentru a avea suficient timp să faceți lucru, vă recomandăm să înnoptați pentru un weekend la una din unitățile de cazare din Târgu Mureș.

  Astfel, un alt obiectiv turistic pe care vă recomandăm să îl vizitați aici este Piața Trandafirilor, din centrul orașului, unde veți descoperii clădiri cu arhitecturi impresionante printre care se numără și Casa Bányai, Palatul Culturii sau Palatul Administrativ. În plus, în centrul orașului se află și Turnul Franciscanilor și Sinagoga „Status Quo Ante”, ce merită și ele vizitate.

  Scara Rákóczi este un alt obiectiv interesant din oraș. Aceasta este compusă din 70 de trepte ce fac legătura strada Revoluției și parcul Cetății Medievale. Ceea ce atrage atenția la aceste scări este faptul că pe ele sunt desenate cu motive populare ardelenești.

  Tot în Târgu Mureș se află și cea mai mare Grădină Zoologică din Transilvania. Acesta este amenajată pe Platoul Cornești, o minunată zonă de relaxare și agrement din oraș, și adăpostește aproximativ 500 de specii de animale.

  Experiență culinară

  Târgu Mureșul este un oraș multietnic, populația majoritară fiind formată din etnici români și maghiari, însă aici locuiesc și germani, evrei și alte etnii. Iar pentru că fiecare etnie are propriile obiceiuri și tradiții, inclusiv culinare, aici veți întâlni restaurante cu specific românesc, maghiar, dar și internațional, pe care merită să le încercați.

  După cum ați văzut există numeroase motive pentru care să vizitați orașul Târgu Mureș, iar cele pe care le-am enumerat anterior sunt doar câteva dintre acestea, restul puteți să le descoperiți voi.

  Sursă foto: © Narcis Parfenti | Dreamstime.com

  DISTRIBUIȚI