Cum să economisești bani pentru concediu

  planificare concediu

  Chiar dacă este cea mai așteptată perioadă a anului, concediul de vară poate reprezenta și o cheltuială suplimentară pentru fiecare dintre noi. Pentru majoritatea dintre noi, vacanța de vară reprezintă 5- 10 zile într-o destinație turistică din străinătate sau o excursie de vizitare a unei zone sau a unei regiuni din țară, cum este de exemplu Transilvania, sau din străinătate, cum este turul Europei cu mașina. Iar pentru că acesta vacanțe nu durează decât câteva zile, va trebui să ne gândim cum ne vom împărții bugetul astfel încât să ne ajungă până la următorul salariu.

  Dacă și tu te numeri printre cei care nu se prea descurcă cu bugetul de concediu, îți oferim câteva sfaturi pentru a cheltui cât mai puțin, dar să te simți bine și în concediu.

  Pune bani de-o parte din timp

  Dacă ne dorim să mergem în concediu pentru una sau două săptămâni, de obicei nu stabilim pe ultima sută de metrii destinația, ci cel puțin cu șase luni înainte pentru a fi siguri că vom ajunge peste tot pe unde ne-am propus. Iar pentru că știm deja din timp unde ne vom petrece vacanța de vară, putem să ne interesăm la ce sumă s-ar ridica costurile acesteia și să începe să strângem bani pentru ea din timp. Avantajul acestui lucru este că nu trebuie să punem toți banii deodată și astfel nu vor simți că trebuie să renunțăm la cheltuielile noastre obișnuite, iar când vom revenii din vacanță ne vor rămâne și bani.

  Urmărește ofertele și împarte cheltuielile

  Chiar dacă locuiți în străinătate, cum ar fi de exemplu în Spania, și concediul vostru de vară înseamnă venirea acasă pentru vizitarea celor dragi, și aici puteți să aveți parte de câteva zile de vacanță. De exemplu, dacă locuiești în Transilvania, poți face un tur de 5-7 zile al acestei regiuni frumoase a țării noastre. Pentru a economisii timp, poți să te întorci în țară cu avionul și să aterizați pe aeroportul din Cluj-Napoca, iar de aici să închiriezi o mașină cu care să mergi atât la rude, cât și în excursie. Dacă te interesezi din timp, poți găsi chiar și oferte de mașini de închiriat Cluj pentru românii din Spania. În plus, pentru a economiștii bani, organizează o excursie de grup și împarte cheltuielile, atât cele de transport, cât și cele de cazare.

  Cumpără din timp biletele necesare

  O altă modalitate de a economisii bani este să îți cumperi din timp cele necesare pentru concediu. În această categorie de cheltuieli pot intra biletul de avion, rezervările pentru cazare, biletele la diferite evenimente sau festivaluri la care vrei să participi, dar și alte obiecte sau produse vestimentare de care crezi că vei avea nevoie.

  Dacă le achiziționezi din timp, s-ar putea să prinzi ceva oferte avantajoase la biletele de avion și la cazare, dar vei rămâne și cu mai mulți bani pe care să îi cheltuiești în concediu.

  Sursă foto: © Sebnem Ragiboglu | Dreamstime.com

  DISTRIBUIȚI